Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a declarat ca Uniunea Europeana va sprijini Romania cu cel putin 20 milioane euro pentru reconstructia zonelor calamitate. Anuntul a fost facut cu ocazia vizitei premierului Calin Popescu-Tariceanu la Bruxelles pentru a prezenta progresele inregistrate de tara noastra.

Potrivit lui Olli Rehn, Comisia Europeana este dispusa sa acorde Romaniei fonduri suplimentare in valoare de 20 de milioane de euro, iar daca va fi nevoie, oficialul european a precizat ca vor fi alocate si alte sume din fondurile suplimentare.

Oficialul europeane a declarat ca, in acest sens, Comisia Europeana asteapta o evaluare finala din partea Romaniei cu privire la efectele inundatiilor, totodata, Olli Rehn exprimandu-si solidaritatea fata de romanii afectati de inundatii.

Premierul roman a cerut Comisiei Europene fonduri pentru dotarea inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta cu echipamente de protectie civila si pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatii, Tariceanu precizand ca va depune documentatia necesara pentru accesarea Fondului european de solidaritate.

Seful executivului a mentionat ca o evaluare a pagubelor produse de inundatii va fi transmisa la Bruxelles in cel mai scurt timp, Tariceanu precizand ca disponibilitatea UE de a ne ajuta este benefica, pentru ca Romania are nevoie de o reconstructie rapida a infrastructurii.