Autoritatile locale din 34 de judete - Alba, Arad, Arges, Bacau, Buzau, Bistrita-Nasaud, Bihor, Brasov, Caras-Severin, Covasna, Constanta, Cluj, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea - au fost atentionate ca pana maine dimineata sa "pazeasca"

raurile din zonele de responsabilitate si sa fie pregatite sa intervina in cazul in care apele incep sa se "umfle".

Basescu: "In trei luni, infrastructura judetului Vrancea trebuie sa fie ca noua"

Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a declarat, ieri, ca "spera ca maine sa fie reluata aprovizionarea cu apa potabila a localitatilor din judetul Bacau si cu gaz metan in Focsani".

In acelasi timp, secretarul de stat in MAI a declarat ca la urmatoarea sedinta de Guvern se va lua in discutie un proiect de hotarare privind repartizarea a 2.550 miliarde de lei din fondul de interventie al MAI pentru refacerea de drumuri, poduri si podete.

La randul sau, ministrul Apararii Teodor Atanasiu a declarat ca "Armata romanilor, asa cum i-au numit localnicii pe militarii care le-au sarit in ajutor, lucreaza la refacerea drumurilor judetene si comunale si la consolidarea de maluri".

El a anuntat ca au inceput sa fie distribuite si instalate corturi militare si ca a dat ordin ca tinerii care fac parte din familiile afectate de inundatii sa fie exceptati de la incorporare in luna octombrie a.c.

Presedintele Traian Basescu a fost, ieri, pentru a patra zi consecutiv, la Maracineni. De aceasta data, el a constatat ca lucrarile la podul peste raul Buzau avanseaza intr-un ritm accelerat si le-a solicitat muncitorilor sa faca astfel incat podul de la Maracineni sa fie redat traficului pina la 1 noiembrie a.c.

Pe de alta parte, circulatia rutiera pe podurile militare de la Maracineni ar putea fi reluata maine. In ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii din judetul Vrancea, presedintele Basescu a precizat: "Cel mai tarziu la sfarsitul acestei saptamani trebuie sa inceapa lucrarile de refacere. In trei luni, infrastructura judetului Vrancea trebuie sa fie ca noua".

Papa Benedict al XVI-lea a facut o donatie de 25.000 de dolari pentru sinistratii din Moldova, suma fiind virata in contul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi pentru a fi distribuita in zonele calamitate, se arata intr-un comunicat al Diocezei de Iasi.