Dupa succesul realizat cu celebra si in acelasi timp controversata pelicula a lui Mel Gibson, "Patimile lui Hristos", actrita Maia Morgenstern isi va pune din nou semnatura intr-o productie ce va fi realizata dincolo de granitele Romaniei.

Maia va avea un rol principal in pelicula intitulata "The Fence" ("Gardul"), ce va fi turnata anul viitor in Ungaria, Germania, Londra si Statele Unite. Initial, filmarile au fost anuntate pentru 2005, ulterior fiind insa amanate, potrivit unui comunicat al producatorului american.

Compania producatoare si-a schimbat numele din Atlantic Alliance Pictures in Atlantic Overseas Pictures si o serie de modificari au intervenit si in cazul proiectului cinematografic pe care aceasta il pune la cale pe baza unei carti semnate de Herman Rosenblat, informeaza Mediafax.

Astfel, filmul, numit initial "Love is a Survivor", se va intitula "The Fence". Filmarile, programate pentru 2005, au fost amanate pentru inceputul anului viitor, dupa ce unul dintre co-producatori, Heritage Films ("Lista lui Schindler", "Pianistul"), s-a retras din proiect.

Noul co-producator este Thierry Potok din Berlin, care a fost implicat in productiile hollywoodiene "Regatul Cerului", "Sahara" si "Suprematia lui Bourne". In afara de Maia Morgenstern, in distributie se mai afla Thomas Sangster (din "Love Actually") si Sarah Bolger ("In America").

Filmul este regizat de britanicul Philip Saville, iar scenariul este scris de Harris Salomon, presedintele Atlantic Overseas Pictures, si Matt Salzberg. El are la baza cartea "The Will To Survive" de Herman Rosenblat - povestea unui tanar care supravietuieste Holocaustului si se indragosteste de o femeie cu care se va si casatori.