Echipa campioana a Diviziei A, Steaua Bucuresti, traverseaza clipe din ce in ce mai grele. Dupa ce ca nu si-au incasat primele cuvenite pentru castigarea campionatului, jucatorii ros-albastri au primit o noua lovitura.

Conform unor surse din cadrul clubului, patronul Gigi Becali a avut luni seara o intalnire cu fotbalistii, in care le-a prezentat situatia delicata de la clubul din Ghencea, aflat in pragul falimentului. "Ne-a spus sa stam linistiti ca deocamdata nu are cu ce sa ne plateasca, ca o sa ne primim intr-un viitor banii. Acum insa clubul nu are bani, este in faliment.

Cand va face rost de bani pentru club atunci ne vom primi banii", a declarat unul dintre jucatori, sub protectia anonimatului. Desi vor sa para o echipa unita, in care atmosfera este cat se poate de buna, se pare ca jucatorii au fixat un termen-limita tacit pentru platirea restantelor, pana la inceperea noului sezon.

"E drept, nu ne-am primit prima de campionat de 10.000 de euro si fiecare din noi avem de primit si alti bani, dar ce sa facem, asteptam. Inceputul de campionat este inca departe", a declarat fotbalistul, in timp ce un coleg de-al sau recunoaste ca situatia din Ghencea nu are egal in Divizia A.

"Trebuie sa fim constienti ca este greu si pentru domnul Gigi Becali. La noi e o situatie mai speciala si trebuie sa rezolvam totul in familie".

Practic, fotbalistii din Ghencea sunt la mana patronului. Acceptand sa aiba contracte de cate 5 milioane de lei vechi, inregistrate la LPF, ei depind de donatiile cu multe zerouri ale latifundiarului din Pipera. Jucatorii din Ghencea spun ca mai au rabdare si ca nu vor sa faca memorii la Liga Profesionista de Fotbal.

Realitatea este ca fotbalistii nu au cum sa faca memorii pentru ca in actele de la Liga ei primesc cate 5.000.000 de lei vechi si astfel nu au ce restante sa reclame. Paradoxal, in timp ce jucatorii ramasi nu vad nici un ban, Dorinel Munteanu, fotbalist care a parasit echipa, a primit integral cei 10.000 de euro pentru castigarea titlului.

Falimentul in care se zbate Steaua in aceasta perioada era asteptat de mai multa vreme. Astfel, dupa ce patronul a anuntat prime de 30.000 de euro pentru eliminarea Valenciei, jucatorii s-au ales doar cu 20.000. Apoi Gigi Becali a "uitat" de primele de 10.000 de euro pentru castigarea campionatului si de ultima rata din contracte, care trebuia platita pana la sfarsitul sezonului trecut.

In plus, Steaua nu a platit nici un ban pentru jucatorii veniti in aceasta vara. In Ghencea au sosit Victoras Iacob, liber de contract, si juniorul Andrei Enescu de la Building Vanju Mare.

Lovitura de gratie data patronului din Ghencea a fost instiintarea primita din partea presedintelui ANAF, Sebastian Bodu, care l-a anuntat pe latifundiarul din Pipera ca are datorii de 13 milioane de dolari la stat. Intrucat criza baneasca a lui Gigi Becali este din ce in ce mai accentuata, ultimele zvonuri spun ca latifundiarul ar fi dispus sa vanda unul din terenuri pentru a-si plati jucatorii.