Din toamna, Robert Turcescu ar putea renunta la functia de la „Cotidianul”

De saptamana viitoare, Realitatea TV nu va avea in program „100%”, in schimb programeaza un nou talk-show, avandu-l ca moderator pe Carol Sebastian. Turcescu promite ca se intoarce pe ecran din 15 august, dar spune ca se gandeste sa-si reduca si sa-si concentreze implicarea in media romaneasca.

Astazi, el modereaza ultima emisiune „100%” dinaintea vacantei de vara. Desi scepticii au sarit deja sa anunte o ruptura intre el si Realitatea TV, Turcescu spune ca nu are de gand sa renunte la emisiune.

„Nu am nici un motiv sa nu mai fac <<100%>>, iar Realitatea TV nu are de ce sa se gandeasca la o reziliere a contractului atata vreme cat emisiunea este, de doi ani, lider de audienta pentru post si este unul dintre talk-show-urile cele mai vizionate”, a declarat Turcescu pentru EVZ.

„Nu exclud o astfel de varianta”

Cu toate acestea, jurnalistul este de parere ca a venit vremea sa-si „concentreze” implicarea in proiectele de pe piata mass-media. „Incerc sa-mi dezvolt propria firma si nu stiu cat o sa mai reusesc sa rezist”, marturiseste Turcescu. Deocamdata, este legat prin contract de Realitatea TV pentru inca trei ani, in timp ce „Romania in direct” este „proiectul de suflet”.

„Am cinci ani de cand fac emisiunea la radio si sunt legat sufleteste de ea. Iar „100%” voi continua sa fac atata vreme cat voi reusi sa ma port ca un jurnalist de televiziune”, a afirmat Turcescu.

In schimb, cand vine vorba despre „Cotidianul”, el nu mai este la fel de vehement. Contractul pentru ocuparea functiei de redactor-sef expira in luna septembrie, iar Turcescu nu infirma ideea ca ar renunta la post: „Proiectele pe care le am imi consuma foarte mult din timp, asa ca nu exclud o astfel de varianta”.

La aceasta ora, Turcescu este moderatorul unei emisiunii TV („100a” - Realitatea TV), a uneia radio („Romania in direct” - Europa FM), este redactor-sef la „Cotidianul” si are propria casa de productie (RT Media Comunications) prin intermediul careia produce trei emisiuni pentru RealitateaTV: „100a”, „KILOcruciada” si „Arhitectonic”.

Carol Sebastian, suplinitor de vara

Timp de trei saptamani, pe perioada vacantei lui Robert Turcescu, spatiul de emisie va fi ocupat cu un nou talk-show, moderat de jurnalistul Carol Sebastian. Surse din televiziune au declarat pentru EVZ ca acesta va semna azi contractul cu Realitatea TV. Desi inca nu are un nume, noua emisiune va fi, cel mai probabil, un format „one on one”, moderatorul avand un singur invitat in studio.

In functie de performantele inregistrate, colaborarea cu Carol Sebastian ar putea fi reluata incepand cu luna septembrie, intr-un alt tronson orar decat al emisiunii „100%”.

Carol Sebastian realizeaza „Romania la raport”, un talk-show radiofonic la Radio Mix FM. Lucreaza in presa din 1990 (Revista „Orizont”, „Cuvantul”, BBC Romania, „Evenimentul zilei”, „Romania libera”).

Pe perioada celor trei saptamani, talk-show-ul moderat de el va intra pe un interval orar in care Realitatea TV obtine o medie de rating de peste 1,5 puncte, in conditiile in care media postului este aproximativ.