S-a speculat multa vreme ca Gica Hagi va fi numit antrenor la Steaua Rosie Belgrad. Dar nu s-a intimplat. Nu a fost nici Ruud Gullit, olandezul care le-a cerut sirbilor un salariu anual de un milion de euro. Dragan Stojkovici, noul presedinte al clubului sirb, cauta altceva.

Dat afara de la Steaua pe 19 mai, la o zi dupa esecul cu FC National (0-1), Walter Zenga a asteptat o oferta. A refuzat propunerea de la Derby County, din liga secunda engleza, dar cind l-a contactat Stojkovici a acceptat imediat sa negocieze. Si-a incheiat vacanta de la Ibiza, plecind la Milano.

Aseara, la Milano, tehnicianul italian in virsta de 45 de ani s-a intilnit cu Stojkovici si a semnat un contract pe doua sezoane. Zenga il va avea alaturi la Belgrad si pe Massimo Pedrazzini, care i-a fost asistent si la Steaua.

300.000 de euro va primi Walter Zenga anual la Steaua Rosie Belgrad pina in 2007

--------------------------------------------------------------------------------

"Sint fericit. Sarbatorim"

Telefonul lui Walter Zenga suna de citeva ori. Raspunde Raluca, sotia sa. E nerabdatoare sa spuna tuturor: "E adevarat, a semnat cu Steaua Rosie. Sarbatorim acum. Doua secunde sa vi-l dau pe Walter".

Rep: - Felicitari, Walter! Dupa Steaua, Steaua Rosie.

Valter Zenga: Ador numele asta, Steaua. Sint foarte fericit, voi antrena inca o echipa din Est care a cucerit Cupa Campionilor. Ce-mi pot dori mai mult. Sper sa fac la Belgrad ce am facut si la Bucuresti. Poate mai mult.

Rep: Ce faci acum?

Valter Zenga: Sint la masa cu presedintele Stojkovici si cu vicepresedintele Petkovici. Petrecem. E bucurie mare.

Rep: Cum s-a intimplat?

Valter Zenga: Eram in vacanta, la Ibiza. Tot acolo ma aflam si cind m-a contactat Steaua. Acum m-a ales Steaua Rosie.

Rep: Obiectivul?

Valter Zenga: Titlul de campioana si un drum cit mai lung in Cupa UEFA.