Nici nu s-au stins bine ecourile casatoriei lui Adrian Mutu cu dominicana Consuelo Matos Gomez, ca numele „Briliantului” a aparut ieri intr-o poveste cu substante interzise. Pedepsit de Federatia Engleza de Fotbal pentru ca a prizat cocaina, pitesteanul n-a fost pana acum pus sub acuzare in Romania.

Marton Bokor, un student harghitean arestat in urma cu doua luni pentru trafic de droguri de mare risc, a formulat, prin intermediul avocatului sau, un denunt pe numele fotbalistului. Bokor se agata de o prevedere legislativa conform careia un consumator de droguri poate primi o pedeapsa mai mica daca denunta un alt consumator.

„Demersul avocatului este o gluma proasta. A depus la dosar un denunt, aducand la cunostinta autoritatilor faptul ca Adrian Mutu consuma droguri. In sprijinul afirmatiilor sale, el a prezentat cateva articole decupate din ziare. Denuntul depus nu poate fi luat in seama de anchetatori intrucat nu indeplineste conditiile stabilite de lege.

Intre tanarul arestat si Mutu nu se poate face nici o legatura”, ne-a declarat Mircea Hrubei, procurorul clujean care investigheaza cazul.

Filiera din Ungaria

Tanarul care a invocat numele atacantului de la Juventus Torino a fost retinut, in luna mai, alaturi de alti patru studenti si de un elev de clasa a XII-a, toti din Harghita, fiind suspectati ca fac parte dintr-o retea de traficanti de droguri.

Procurorii si ofiterii de la Directia pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Cluj au stabilit ca drogurile erau aduse in Romania din tarile nordice, printr-o filiera din Ungaria.

Dat afara de Chelsea

In octombrie 2004, in urma unui test antidoping inopinat, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina. Echipa Chelsea Londra i-a reziliat contractul, iar Federatia Engleza de Fotbal l-a suspendat sapte luni. In timpul suspendarii, fotbalistul a urmat un tratament la clinica fostului international englez Tony Adams.

In ianuarie, Mutu a fost legitimat la formatia italiana Juventus Torino, dar gruparea londoneza a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a obtine compensatii de la atacantul roman, considerand ca jucatorul a prejudiciat echipa prin comportamentul sau necorespunzator.