Politia focsaneana a gasit 150 de conserve provenite din rezerva de stat in apartamentul lui Constantin Mandrila, secretatul Prefecturii Vrancea. Pe numele juristului Constantin Mandrila, responsabil printre altele si cu impartirea ajutoarelor pentru sinistratii vranceni, a fost emisa ieri o propunere de arestare preventiva pentru furt calificat.

Politia focsaneana a inceput cercetarile dupa ce trei vecini au sesizat politia si presa locala cu privire la pachetele suspecte care se descarca dintr-o masina a Prefecturii Vrancea in fata blocului lui Constantin Mandrila.

„Comoara” din boxa

„Marti dupa-amiaza, in urma unei sesizari telefonice referitoare la faptul ca secretarul general de la Prefectura Vrancea si-a insusit produse alimentare destinate ajutorarii sinistratilor, o echipa de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea a efectuat cercetari cu privire la aspectele semnalate. Din primele verificari a rezultat ca, in ziua de 19.07.

2005, Cioarec Florin, conducator auto in cadrul prefecturii, din dispozitia secretarului general al prefecturii, Mandrila Constantin, 35 ani, de la locul de depozitare a ajutoarelor pentru sinistrati, respectiv Vama Focsani, a incarcat in autoturismul institutiei mai multe conserve pe care le-a transportat la domiciliul acestuia.

Procedandu-se la efectuarea perchezitiilor domiciliare, intr-o boxa, proprietatea familiei Mandrila Constantin, au fost gasite 98 cutii pate de ficat si 51 conserve de carne de vita, care fac parte din loturile rezervelor de stat”, se arata intr-o informare a comandantului IPJ Vrancea, comisarul Viorel Serbanoiu.

Propunere de arestare

Dupa perchezitia domiciliara efectuata in noaptea de marti spre miercuri, politistii si procurorii au inceput urmarirea penala si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat pe timp de calamitate. In cursul zilei de ieri, atat secretarul Prefecturii Vrancea, cat si soferul acestuia au fost audiati de procurori.

Oamenii legii, care au emis o propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, spun ca, fiind situatie de calamitate, circumstantele sunt agravante, iar pedeapsa pentru furt poate ajunge pana la 15 ani de inchisoare. „Daca fura conserve din magazin, probabil ca nu era arestat, dar in Vrancea e o situatie exceptionala.

Nu ne-am mai confruntat cu un asemenea caz”, a declarat procurorul-sef al Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, Ioan Lefter.

Suspendat din functie

Trei vecini ai lui Constantin Mandrila se aflau in fata blocului marti dupa-amiaza, atunci cand din masina prefecturii, un Cielo albastru, s-au descarcat conservele. Unul dintre martorii audiati de politisti l-a ajutat chiar pe sofer sa transporte sacul la destinatar.

In momentul depistarii furtului, Constantin Mandrila se afla la Vama Focsani, unde dirija distribuirea ajutoarelor care erau transportate de elicopterele Unitatii Speciale de Aviatie. In cursul zilei de ieri, Mandrila a fost suspendat din functie.