Romanii nu cred ca este bine sa avem alegeri anticipate in toamna. 59 % dintre subiectii intervievati considera anticipatele ca inoportune. In timp ce 29 % au raspuns afirmativ, rezulta dintr-un sondaj CURS dat joi publicitatii.

In cazul unor eventuale alegeri duminica aceasta 45 % dintre chestionati si-ar da votul aliantei DA. Procentul nehotaratilor este foarte ridicat, 43%, in timp ce principalul oartid de opozitie ar obtine 30 % din voturi.

Pentru urmatoarele formatiuni voturile ar putea fi impartite intre:

PRM 10%, UDMR 6%, PC (fost PUR) 3%, PNG 1%, PIN 1%, PPCD (PNTCD) 1%, ,Alt partid 3%.

Sondajul arata ca dintre actualii ministri, romanii apreciaza cel mai mult activitatea Ministrului Culturii si Cultelor, Mona Musca care a obtinut 56 de procente. In topul preferintelor sunt ministrul Justitiei, Monica Macovei (39%) si Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu (37% )

Urmeaza apoi

Gheorghe Flutur 29%

Marko Bella 25%

Codrut Seres 25%

Ionut Popescu 24%

Teodor Atanasiu 23%

Vasile Blaga 26% 23% 51%

George Copos 19%

Mircea Cinteza 15%

Sulfina Barbu 15%

Mircea Miclea 14%

Gheorghe Dobre 14%

Gheorghe Barbu 11%

Gheorghe Seculici 10%

Zsolt Nagy 10%

Mihai Voicu 9%

Bogdan Olteanu 8%

Ene Dinga 6%

Cristian David 5%

Sondajul arata ca ministri de a caror activitate oamenii se declara nemultumiti sunt :

Mircea Cinteza 49%

Marko Bella 47%

Codrut Seres 44%

De pe urma unor alegeri anticipate care s-ar desfasura duminica viitoare, cel mai mai mult de castigat ar avea Alianta la guvernare, spun 22 la suta dintre intervievati, in timp ce 23 % spun ca anticipatele nu ar favoriza pe nimeni. 14% sunt de parere ca anticipatele ar fi in avantajul politicienilor si 9% in favoarea PSD.

Doar 4 procente dintre chestionati considera ca Traian Basescu ar fi avantajat in urma unor eventuale anticipate la sfasitul acestei saptamani.