Invitat la emisiunea lui Stelian Tanase, "Zece fix", de pe Realitatea TV, premierul Tariceanu a pus aceeasi placa la fel ca la toate emisiunile in care a fost invitat in ultimele zile: am luat o decizie foarte buna, aveam o datorie sacra fata de cei sinistrati, nu sunt contestat in PNL, toti ministrii si-au facut datoria exemplar.

Am asistat la inca o emisiune in care premierul face dovada ca este un stapan al monologului si al eschivelor.

Calin Popescu Tariceanu considera ca decizia de a renunta la anticipate a fost foarte buna fiindca toate fortele politice sunt datoare sa lucreze in acest moment pentru rezolvarea crizei provocate de inundatii.

Mergand pe aceasta linie, premierul apreciaza ca toti ministrii si-au facut foarte bine datoria, remarcatul special fiind Gheorghe Fluture pe care Tariceanu il considera cel mai bun ministru al actualului guvern.

Printre masurile luate de guvern in ultimile zile se numara:

-alocarea de la buget a cate 8 milioane de lei pentru fiecare sinistrat care si-a pierdut casa

-alocarea a 2.000 de miliarde pentru refacerea infrastructurii

-acordarea de despagubiri in valoare de 390 de miliarde de lei pentru suprafetele asigurate

O veste buna vine si din partea UE, ajutoarele europene cumulate acordate Romaniei ar putea ajunge la 100 de milioane de euro.

Intrebat de realizatorul emisiunii, Stelian Tanase, daca se impune in o remaniere a guvernului, Tariceanu a oferit un raspuns evaziv, spunand ca in momentul de fata nu se gaseste timpul necesar unei analize serioase a activitatii guvernului si ca toti ministrii sunt foarte implicati in rezolvarea problemelor produse de inundatii.

Sondajul final al emisiunii avea sa-l contrazica, 77% dintre votanti considerand ca o remaniere a guvernului este mai mult decat necesara.

Referitor la relatia cu PD-ul si cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, premierul apreciaza ca sunt cu totii solidari in fata acestor evenimente grele, dar ca se simte, in mod firesc, frustrarea atat a PD-ului cat si a PNL-ului de nu fi putut organiza anticipatele in aceasta perioada.

Tariceanu nu a ratat nici de data aceasta prilejul de a-l ataca pe contestatarul sau din PNL, Valeriu Stoica, spunand ca acesta s-a ocupat in ultimul timp mai mult de jocuri de culise si i-a reamintit de colaborarea facuta cu PSD-ul.

Premierul a evitat a da un raspuns clar la intrebarea daca va raspunde solicitarii unor membrii ai PNL si va convoca Congresul extraordinar al partidului.

In privinta fuziunii PNL-PD, premierul apreciaza ca acest lucru este mai greu de facut acum cand PD-ul a trecut la doctrina populara, dar ca ramane un punct important pe agenda de discutii a ambelor partide.

I.B.