PSD nu intentioneaza, in perioada urmatoare, sa faca zile negre guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu, sustin surse din interiorul formatiunii social-democrate.

Este vorba de un non-combat, care ar putea fi incalcat doar in situatii exceptionale, daca, de exemplu, actele normative pe care executivul le va promova in perioada urmatoare, in special cele din domeniul reformei justitiei, vor leza flagrant interesele PSD. Sursele noastre sustin ca social-democratii nu vor interveni in nici un fel in jocurile din interiorul PNL.

„N-avem de gand sa ne bagam intre ei, in nici un fel de jocuri sau combinatii. Nu vom sprijini nici o tabara, nici pe cealalta. Sa-si rezolve problemele singuri”, ne-a declarat ieri, sub protectia anonimatului, un membru al conducerii centrale a PSD.

Interesele social-democratilor

Formatiunea social-democrata este, fara indoiala, principalul beneficiar al refuzului premierului Tariceanu de a demisiona, pentru a forta organizarea anticipatelor. PSD, cotat in sondaje cu aproape 30a, nu era interesat de un scrutin inainte de termen.

In plus, faptul ca guvernul actual are o majoritate “subtire” in parlament este in folosul PSD, partid care va avea in continuare o misiune foarte usoara in a bloca multe din initiativele executivului. In tot acest timp insa, unii lideri ai PSD mentin deshise canalele de comunicare cu liberalii.

Surse din PSD sustin ca ministrul liberal Bogdan Olteanu i-a facut o vizita presedintelui Camerei Adrian Nastase. Olteanu a dezmintit informatia, precizand ca daca s-a intalnit cu fostul premier a fost doar in calitatea de ministru pentru relatia cu parlamentul.