Premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat, miercuri seara, ca era un moment foarte bun pentru declansarea alegerilor anticipate, daca nu ar fi fost inundatii. El a incercat sa minimalizeze nemultumirile care exista la adresa sa in PNL.

"Am vazut declaratiile unui coleg din PNL, care reprezinta un numeros grup ce e reprezentat de o singura persoana, anume de el insusi", a spus Tariceanu, referindu-se la oportunitatea organizarii unui congres extraordinar al partidului.

De altfel, Tariceanu si-a continuat atacurile la adresa lui Stoica si intr-o emisiune televizata: "Valeriu Stoica a avut si are in continuare tot felul de preocupari care sunt dincolo de agenda populatiei si a PNL. O prima preocupare este constituirea formatiunii populare, care pe noi nu ne intereseaza.

Cred ca o sa-i spuna mai multi colegi si ii spun si eu ca este liber sa o faca, dar in afara PNL".

In realitate, contestatarii lui Calin Popescu Tariceanu sunt mult mai numerosi. In Biroul Permanent Central, care, in afara de presedinte, cuprinde 13 membri, cinci membri pot fi considerati adversari ai presedintelui.

Potrivit unor surse liberale, la ora actuala doi dintre cei cinci vicepresedinti PNL - Mona Musca si Gheorghe Flutur - sunt nemultumiti de numeroasele schimbari de pozitie ale acestuia. La nivelul vicepresedintilor PNL, Tariceanu se poate baza pe sprijinul lui Dan Radu Rusanu, care inca spera sa devina ministrul Finantelor, al lui Puiu Hasotti si pe cel al lui Teodor Melescanu.

In schimb, Cristian Boureanu, membru al Biroului Permanent Central, sustine: "Nu cred ca putem evita dezbaterea in conditiile in care 57% dintre romani il doresc premier pe Stolojan si doar 20% pe Tariceanu". Calin Popescu Tariceanu i-a convocat pe presedintii filialelor liberale la o intalnire astazi dupa-amiaza, la vila Dante, din cartierul Primaverii.

Presedintele PNL incearca sa ia pulsul organizatiilor locale in conditiile in care un congres extraordinar poate fi convocat la cererea a jumatate plus unu din conducerile teritoriale.