Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a incheiat luna iunie cu un profit brut de un milion de euro, dupa ce in primele cinci luni activitatea bancii a generat pierderi, ca urmare a scaderii ratei dobanzilor la sumele plasate de institutie, a declarat presedintele bancii, Eugen Radulescu.

„Plasamentele CEC au vizat, aproape in totalitate, titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor Publice, unde dobanda a intrat pe un trend descendent incepand cu luna februarie, situatie care a afectat veniturile institutiei. Speram ca pana la finele acestui an sa recuperam pierderile din primele luni si sa inchidem exercitiul financiar cu profit“, a adaugat Radulescu citat de Mediafax.

El a afirmat ca directia CEC si-a propus ca, pana la finele acestui an, banca sa intre pe segmentul creditelor in valuta pana in luna octombrie, sa lanseze carduri de debit, atat pentru pentru persoane fizice cat si juridice, precum si operatiuni de e-banking.

Potrivit lui Cristian Tudorancea, unul dintre cei trei vicepresedinti ai CEC, banca va lansa primele carduri de debit in perioada noiembrie-decembrie 2005. CEC va dispune pana la sfarsitul anului de o retea formata din 137 de bancomate (ATM-uri) si circa 1.000 de POS-uri, care va fi extinsa in 2006.

Primele servicii de tip e-banking (operatiuni bancare prin intermediul calculatorului personal sau prin telefon ) vor fi disponibile clientilor pana in luna decembrie 2005. In bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2005 au fost alocate fonduri de circa sase milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului informatic al bancii.

Procesul de privatizare a CEC se va finaliza in a doua parte a anului viitor.