Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Sibiu, Primaria Medias, Primaria Bazna si Casa de Cultura a Municipiului Medias (Traube ) organizeaza in perioada 6 – 7 august 2005 Festivalul International de folclor ’Pe Mures si pe Tarnave’.

Festivalul International de folclor ’Pe Mures si pe Tarnave’ se afla la cea de a 25-a editie si isi propune sa promoveze si sa valorifice folclorul din zona Tarnavelor si a Muresului, precum si sa revitalizeze miscarea artistica a formatiilor traditionale, dar si a celor noi infiintate.

La acest festival sunt invitate ansambluri folclorice de cantece si dansuri, grupuri folclorice de dansuri sau vocal instrumentale, solisti vocali si instrumentisti care au in repertoriu preluari din folclorul local specific zonei de unde vin. Un accent deosebit se va pune pe valoarea costumului popular.

Manifestarilor vor avea loc la Medias si la Bazna dupa cum urmeaza:

- sambata 6 august, ora 18.00 – spectacole folclorice prezentate in zona Greweln

- duminica 7 august, ora 12.00 – spectacole prezentate in Piata Primariei din Medias

- duminica 7 august, ora15.30 – spectacole prezentate la Cabana Padurarilor Bazna

Informatii NOI:

In data de 28 iulie a.c. va sosi Ansamblul din Marea Britanie, format din 13 persoane. Acesti artisti vor participa in 31 iulie la Festivalul International de Folclor ’’Sus pe Muntele din Jina’’, a XXXV-a editie, alaturi de formatii artistice cu traditii pastoresti din judetele: Alba, Arges, Gorj, Valcea, Sibiu.

Miercuri, 3 august la ora 10, Ansamblul din Marea Britanie va fi primit de primarul Daniel Thellmann., iar la ora 10.30 vor dansa in Piata din fata Primariei.

Vineri, 5 august ei, artistii britanici vor participa la Sibiu la Festivalul International Cantecele Muntilor, la ora 14.00. Incepand cu ora 16.00 vor fi primiti la Prefectura Judetului Sibiu de domnul prefect Ion Ariton.

Sambata, 6 august de la ora 18.00, in Greweln vor participa la spectacolul artistic:

- Ansamblul din Marea Britanie – 13 persoane

- Ansamblul Purtata a Casei de Cultura Medias – 30 persoane

- Ansamblul Maghiar din Medias – 30 persoane

- Ansamblul de romi din Medias – 15 persoane

Duminica, 7 august ora 12. in Piata din fata Primariei Medias vor participa la spectacol:

- Ansamblul din Fagaras – 30 persoane

- Ansamblul din Agnita – 30 persoane

- Ansamblul din Rupea – 30 persoane

- Ansamblul din Blaj – 25 persoane

- Ansamblul din Albesti – 25 persoane

- Ansamblul din valea Larga – 30 persoane

- Ansamblul din Vaideeni