Cea de-a 19-a editie a Festivalului francez Chalon dans la Rue, Festivalul Transnational al artistilor strazii, va oferi publicului spectator si reprezentatii ale actorilor romani din trupa sibiana Radu Stanca.

Au fost convocate pentru aceasta editie a festivalului peste 200 de trupe de teatru, dans, si alte genuri de productii artistice, companii si profesionisti de renume care isi vor da intalnire pentru patru zile de arta. Festivalul “de arta a strazilor” se desfasoara in perioada 21-24 iulie, la Chalon-sur-Saone (Saone-et-Loire), atat pe scene interioare cat si in aer liber.

“Incercam sa aratam munca artistilor care nu au inca vizibilitate, mentinand o anume armonie intre in si out. Trebuie ca trupele sa se simta bine si ca spectatorii sa poata parcurge orasul intr-un mod inedit” spun organizatorii acestei editii a Festivalului.

Compania romana de teatru Radu Stanca este un pariu interesant al acestui festival din Chalon-sur-Saone intrucat aduce in prim-plan un gen de spectacol hibrid. Artistii romani sunt una dintre cele 20 de trupe de interior care vor fi prezente la acest festival si vor propune publicului, alaturi de grupul Iza, spectacolul “Idiotul”, o adaptare libera dupa romanul omonim al lui Dostoievsky.

In aceasta versiune speciala a piesei autorului rus corpul este un mijloc de exprimare care transcede cuvantul. Gratie muzicii traditionale interpretate de Ansamblul Iza, spectatorii vor fi transportati in atmosfera transilvana a unei sarbatori populare.