Jean Lemierre a declarat ca BERD este disponibil sa acorde sprijin financiar Romaniei pentru inlaturarea efectelor inundatiilor produse, in ultima perioada, in zona Moldovei. Solutia propusa a fost extinderea proiectului actual de infrastructura, in valoare de 100 de milioane de Euro, printr-o suplimentare de circa 45 de milioane de Euro.

Aceste fonduri vor fi alocate lucrarilor de infrastructura, pentru acoperirea costurilor de reabilitare a catorva zeci de poduri si a unui numar de drumuri afectate de inundatii.

In acelasi timp, s-a cazut de acord asupra faptului ca in decurs de o luna partea romana va inainta conducerii BERD un raport de evaluare si identificare a lucrarilor de reconstructie care vor necesita un aport financiar, urmand ca board-ul bancii sa se pronunte in luna noiembrie a.c. asupra aprobarii proiectului de finantare.

In cadrul discutiilor avute cu acest prilej, Jean Lemierre a relevat disponibilitatea BERD de a acorda asistenta pentru dezvoltarea sectorului privat din Romania, luand in considerare integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, la termenul stabilit, 1 ianuarie 2007.

Totodata, Jean Lemierre a exprimat interesul BERD de a contribui in calitate de parteneri la procesul de privatizare din Romania, dar si la stimularea dezvoltarii agriculturii de tip ecologic, tinand cont de bunele premise pe care le ofera in acest sens tara noastra.

De asemenea, a fost subliniata necesitatea ca BERD, prin expertiza de care dispune, sa sprijine Romania in derularea procedurilor de implementare a proiectelor europene.