Editura Polirom continua seria aparitiilor in colectia „Ego. Proza” cu un volum de povestiri semnat de Liviu Bleoca. Erotikon este un volum compus din 21 de proze scurte care redescopera aceeasi tema eterna a literaturii: erosul.

In aceste povestiri, Liviu Bleoca isi construieste propria voce si propria structura narativa pentru a inchega o figura omogena a discursului despre eros, dar fara a anula identitatea fiecarui fragment, fiecarei povestiri.

„Ingeniozitatea punctului de vedere, postura voit naiva a naratorului, absurdul de buna calitate si aerul dezinhibat al punerii in scena transforma povestirile – adeseori, simple crochiuri – in texte solid articulate, capabile sa poarte «o fabula» si sa transmita un sens.

Prin Erotikon, Liviu Bleoca reuseste sa ne convinga de indiscutabila sa vocatie de narator” scrie Mircea Mihaies in prefata cartii. Irina Petras remarca: „Liviu Bleoca reuseste performanta de a convinge ca in proza sa se ofera noutati absolute despre om in ciuda inflatiei editoriale.”

Liviu Bleoca (n. 1958, Bucuresti), absolvent al Facultatii de Litere din Cluj Napoca, este secretar general al Institutului Cultural Roman. A colaborat cu diverse reviste din tara (Romania literara, Observator cultural, Lettre Internationale, Apostrof, Transylvanian Review) si strainatate (Partisan Review, Sulfur, Exquisite Corpse, Index on Censorship, Contrafort).

De asemenea, semneaza numeroase traduceri de beletristica, istorie si politologie. A coordonat volumele : Transylvanian Voices. An Anthology of Contemporary Poets from Cluj Napoca (in colaborare cu Adam J. Sorkin, Romanian Cultural Foundation, Iasi, 1994), Twilight Stories.

Gib Mihaescu, Cezar Petrescu, Vasile Voiculescu (in colaborare cu Adrian Bleoca, Romanian Cultural Foundation, Bucuresti, 1999) etc. Volume publicate: Sindromul Belfast (Alfa Press, Cluj Napoca, 1994), Collectio de scandalis (Paralela 45, Pitesti, 2001). In 2001 i se acorda premiul Asociatiei Scriitorilor din Cluj pentru romanul Biblioteca de buzunar (Biblioteca Apostrof, Cluj Napoca).

Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.