Premierul italian Silvio Berlusconi i-a cerut sefului filialei siciliene a partidului sau sa-i urmeze exemplul si sa-si faca implanturi de par, pentru a avea mai multe sanse de reusita in alegerile care se apropie, transmite Daily Telegraph, in editia sa electronica.

Angelino Alfano, in varsta de 35 de ani, politician in plina ascensiune, dar cu o problema in ceea ce priveste podoaba capilara, a recunoscut ca Berlusconi l-a instruit sa-si faca implanturi. „Venind de la el, e mai degraba o oferta pe care nu o poti refuza”, a comentat el.

Berlusconi, care rareori apare in public fara machiaj, este un perfectionist in ceea ce priveste imaginea sa si a partidului sau. Se stie ca in trecut el le-a cerut tinerilor politicieni din partidul sau sa scape de parul facial, pentru care are un dezgust vecin cu obsesia. Cu parul de pe cap este insa alta poveste.

Berlusconi vede in el unul dintre elementele care fac dintr-un om un invingator. Dupa ce ani de zile a cerut ca posterele pentru alegeri sa-i fie modificate pentru a parea mai putin chel, anul trecut s-a hotarat sa rezolve definitiv problema apeland la un transplant.

Recomandarea lui Berlusconi catre Alfano vine la zece luni inainte de momentul cand premierul ar dori sa se organizeze alegeri. Guvernul lui Berlusconi este din ce in ce mai nepopular din cauza starii proaste a economiei in timpul mandatului sau.