Ofiteri antidrog raniti, focuri de arma si o masina de politie avariata, in urma unei spectaculoase operatiuni de capturare a unor traficanti de stupefiante.

Joi noaptea, pe strada Fizicienilor, unul dintre locotenentii temutului traficant de heroina „Luis” a cazut in plasa politistilor BCCOA Bucuresti, coordonati de comisarul-sef Iulian Marin.

Aflat la volanul unei limuzine Mercedes, pe care o conducea fara permis, Costache Stefan a lovit masina oamenilor legii si a tarat, cativa metri, doi politisti care incercau sa-l opreasca, agatati de portierele Mercedesului.

Sase focuri de arma au fost trase pentru a-l opri pe traficant, care a fost imobilizat si incatusat. „Intalnirea cu traficantii a avut loc la o terasa de pe strada Fizicienilor, povesteste unul dintre politisti. Doi intermediari au luat banii pentru droguri, iar dupa o ora a aparut Mercedesul condus de Costache.

Tranzactia s-a facut pe strada. Intermediarii au dat banii, au luat marfa si masina suspectilor a plecat. In acel moment, am intervenit. L-am blocat din spate si l-am somat pe sofer sa se predea. Doi dintre colegi s-au apropiat de portierele din fata si au spus „Stai, Politia!”.

Atunci, Costache a ambalat motorul si a izbit in plin masina noastra. Colegii mei au ramas agatati de portiere. Unul incerca sa-i scoata masina din viteza, celalalt sa-i scoata cheile din contact. I-a tarat pe amandoi, fara sa incetineasca. Atunci am deschis focul.

Am tras patru focuri de avertisment si inca doua in pneuri. Numai asa am reusit sa-l prindem”, ne-a spus ofiterul antidrog.

Politistii au retinut patru membri ai gruparii de traficanti, in frunte cu Costache Stefan, zis „Firica”. Acesta, impreuna cu complicii sai, Ivan Iulian, Nanescu Cristian si Pascan Emil, vor fi prezentati judecatorilor, pentru eliberarea mandatelor de arestare preventiva.

Ei sunt acuzati de trafic de droguri, ultraj, distrugere si conducere fara permis pe drumurile publice. Potrivit anchetatorilor, in Mercedes au fost gasite sumele de 20 de milioane de lei vechi si 200 de euro, bani proveniti din vanzarea heroinei.

Traficantii se aflau in atentia BCCOAB de aproximativ doua luni, ei fiind principalii distribuitori de droguri care actionau pe raza Sectorului 3 si a orasului Voluntari. Ei sunt suspectati ca au livrat, in ultimele luni, peste 1,5 kilograme de heroina. Cercetarile continua, pentru identificarea tuturor membrilor retelei.

Aceeasi echipa de politisti a actionat, in urma cu aproape doua luni, pentru capturarea unui traficant care vindea droguri dintr-o barca aflata pe lacul din cartierul Colentina.

Unul dintre ofiteri s-a luptat minute in sir cu dealerul, cazand, impreuna cu acesta, in apele lacului.