Nu degeaba se spune ca, daca nu ai noroc in dragoste, ai noroc in afaceri.Acest adevar este valabil si in cazul Danei Nalbaru. S-a despartit de Calin Goia, solistul de la Voltaj, insa are un nou album solo, iar saptamana viitoare isi va face debutul in actorie.

Chiar daca Danei Nalbaru ii merge in cariera din ce in ce mai bine (va lansa in curand cel de-al doilea album solo, care beneficiaza si de un videoclip) si a primit un rol in pelicula "Dupa ea", solista nu pare foarte fericita. Dimpotriva! Poate ca despartirea de Calin a afectat-o mai mult decat a lasat ea sa se inteleaga. Totusi, nu vrea sa vorbeasca prea multe despre acest subiect.

"Ne-am despartit. Este tot ce pot sa spun" este singura declaratie a sa legata de acest subiect.

ANTI-PLAY-BACK. Cand discutia se indreapta spre legea anti-playback, Dana devine mai volubila. "Nu cunosc foarte multe despre acest subiect, insa ma bucur ca cineva s-a gandit, in sfarsit, sa puna punctul pe i", ne-a declarat solista. Totusi, Nalbaru nu considera ca aceasta lege va schimba dramatic lucrurile, chiar daca este cu un pas inainte, care ar fi trebuit facut mai demult.

"Nu stiu daca va schimba ceva. Insa pentru orgoliul nostru, al celor care cantam cu adevarat, reprezinta un pas foarte mare. Consider ca ar fi trebuit sa se recunoasca public, cu multi ani inainte, ca unii dintre artistii de la noi se marginesc sa mimeze cand sunt pe scena, pe cand altii chiar isi fac meseria pe bune.

Pana la urma este vorba de calitate, nu poti face comparatie intre cineva care canta si unul care danseaza, si doar atat", ne-a spus Dana. In opinia sa, contestatarii acestei actiuni, care argumenteaza ca sunetul nu le permite un live de calitate, sunt doar cei care, intr-adevar, nu stiu sa cante. "Este doar o scuza, dar nu are acoperire in realitate.

Sunt destule locuri unde sunetul nu este o problema", argumenteaza solista.

FRUSTRARE. De altfel, play-back-ul excesiv a fost si unul dintre motivele pentru care Dana Nalbaru a parasit trupa HI-Q. Artista recunoaste acum ca, timp de 7 ani, cat a fost in formatie, doar o singura data nu au lasat CD-ul sa le "faca treaba". "Nu vreau sa fiu catalogata drept rautacioasa, insa acesta este adevarul. Intotdeauna am considerat ca pot mai mult.

Eram frustrata ca nu puteam demonstra acest lucru. In primul rand mie insami. Acesta este unul dintre motivele care m-au facut sa-i parasesc pe baieti", ne-a explicat cantareata decizia luata atunci. Legat de play-back, Dana isi aminteste o intamplare amuzanta. HI-Q canta la un bal al bobocilor si, la un moment dat, a sarit albumul, iar din sala s-a auzit cuvantul "play-back".

"Play-back faci tu, noi cantam", a replicat unul dintre baieti.