Pacea de suprafata instaurata la Dinamo dupa numirea lui Ioan Becali in fruntea clubului a luat sfarsit. Zilele lui Ioan Andone pe banca tehnica a „cainilor rosii” sunt numarate, iar impresarului pare sa-i faca o deosebita placere jocul de-a soarecele cu pisica in relatia cu antrenorul, caruia ii face zile fripte inainte de a-l da afara.

Desi sezonul n-a inceput, iar echipa se afla inca in faza acumularilor, Becali a inceput sa-l terorizeze pe Andone, reprosandu-i ca Dinamo a pierdut cateva meciuri de verificare!

Dupa esecul cu 2-0 suferit in amicalul disputat miercuri, cu Rennes, tehnicianul „ros-albilor” s-a trezit cu o sapuneala zdravana din partea presedintelui executiv.

Becali, care a spus intr-o emisiune de televiziune ca 1+2X3=9, a decretat ca „echipa e nepregatita fizic” si a strecurat o prima amenintare, informand ca, „dupa Supercupa Romaniei (n.r. - meci programat pe 31 iulie), vom trage linie”.

Si „Sensei”, pe lista neagra

Impresarul-presedinte si-a depasit, prin aceste consideratii tehnice, atributiile fixate clar in fisa postului. „Cine-si va depasi competentele va fi amendat”, a anuntat Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie.

Prin afirmatia ca echipa nu e pregatita fizic, Becali a batut, de fapt, spre preparatorul Constantin Niculae. Seful clubului a informat deja ca va aduce la echipa un preparator fizic italian. „Sensei” Niculae a intrat pe „lista neagra” a actualului presedinte dupa ce i-a sugerat fiului sau sa renunte la contractul de impresariere cu Becali.

Amestec in treburile antrenorului

La venirea sa in fruntea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare, Becali a sustinut ca n-are nimic cu Andone. De cateva zile insa, el ii face viata imposibila antrenorului, amestecandu-se in programul echipei, in politica de transferari si chiar in tactica de joc! „Falcosul” a cedat, pana acum, acceptand linia trasata de impresar si laudand lotul pe care-l are la dispozitie.

Ioan Becali n-a fost multumit cu concesiile si a trecut la epurarile planificate inca de-acum trei ani, cand a declarat ca „daca ma duc la Dinamo, ii dau pe toti afara, de la presedinte pana la femeia de serviciu!”. Cristi Iancu, directorul de marketing, a fost silit, zilele trecute, sa-si dea demisia. Noua tinta e Ioan Andone.

Ambii sunt aliati ai lui Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie, pe care Becali l-a numit, in urma cu cativa ani, „un ex-comunist si un incompetent”, pe care „o sa-l dau afara”.

„Evenimentul zilei” a avut din nou dreptate

Evenimentele tensionate care se petrec acum la Dinamo au fost anticipate de cotidianul nostru. „Evenimentul zilei” a dezvaluit pas cu pas planurile impresarului si, in ciuda dezmintirilor vehemente ale acestuia, totul s-a adeverit.

In urma cu cateva luni, cand Ioan Becali se lauda pe la televiziuni ca va ajunge presedinte la un club de prim rang din Spania sau Italia, „EVZ” a demascat planul impresarului de a se inscauna la Dinamo, cu ajutorul „complotistilor” Gigi Netoiu si Cristi Borcea.

Becali a spus atunci ca totul nu e decat o mare minciuna, pentru ca, la inceputul lui iulie, sa se faca publica numirea sa ca presedinte la „ros-albi”.

„Evenimentul” a dezvaluit, apoi, intentia lui „Giovani” de a-i da afara pe toti angajatii, lucru de asemenea dezmintit. In acest moment, operatiunea e insa in plina desfasurare!

La Rapid a taiat in carne vie

Se respecta astfel scenariul din 2003, cand, imediat dupa ce a fost numit presedinte la Rapid, Ioan Becali i-a inlaturat pe toti cei din vechea echipa de conducere: Dinu Gheorghe (vicepresedintele Consiliului de Administratie), Mircea Rednic (antrenor), Marian Rada (antrenor secund), Paul Cazan (director sportiv) si Marian Dumitru (medic).

Cele sase luni de domnie a fostului bisnitar in Giulesti s-au soldat cu un haos total, echipa ratand calificarea in cupele europene, lotul - impartit in „bisericute”, iar personalul administrativ - cuprins de groaza. Patronul Copos a pus capat dezastrului, dandu-l afara pe presedintele incompetent.