Lupta pentru putere in PSD, departe de a se fi incheiat, capata accente comice. Partidul este impartit in doua, intre presedintele Geoana si presedintele executiv, Nastase, care fac tot ce le sta in putinta sa se saboteze reciproc.

Pentru Nastase, care vrea sa dea impresia ca el este adevaratul sef al PSD, razboiul cu "prostanacul" Geoana nu mai este insa atat de amuzant pe cat ar fi crezut la inceput.

Folosindu-se de prerogativele de presedinte, Mircea Geoana a luat in mainile sale strategia de comunicare si imagine a partidului si decide personal cine apare la conferintele de presa ale PSD si cine participa la talk-show-urile televizate ca reprezentant al PSD.

De altfel, in urma cu doua saptamani, dupa o sedinta a Biroului Permanent, Geoana a anuntat oficial ca "el personal va juca cel mai important rol in strategia partidului" si ca "vor fi scosi in fata numai oameni cu o reputatie si moralitate ireprosabile".

Cum astfel de personaje in PSD sunt numarate pe degete, purtatorii de mesaj ai partidului au fost decretati Geoana si purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu. Fapt care a provocat o mare nemultumire in tabara lui Nastase, care s-a vazut astfel data la o parte din calea camerelor de filmat. "A aparut destul pana acum la televizor.

Are imagine proasta si compromite strategia de schimbare a imaginii partidului", sunt de parere oamenii lui Geoana.

Asa se face ca Nastase a fost izolat la Camera Deputatilor, unde consilierii sai au gasit o solutie pentru ca seful lor sa fie din nou prezent in fata presei: conferinte si evenimente organizate in calitate de presedinte al Camerei, de genul plimbarii cu bicicleta prin Parlament, turul Parlamentului pe jos in patru ore etc.

Anca Alexandrescu, consiliera de imagine a lui Nastase, anunta in urma cu cateva zile de altfel ca, din luna septembrie, Nastase va avea saptamanal o conferinta de presa la Camera, pentru a-i lua "fata" lui Geoana, care are saptamanal conferinta de presa la partid.

Lucrurile nu se opresc insa aici. Saptamana trecuta, Adrian Nastase a aparut la un cunoscut talk-show politic televizat, discutand despre criza politica si medierea crizei la Palatul Cotroceni.

La ora la care se difuza emisiunea, consilierii lui Geoana au incins telefoanele, incercand sa afle inclusiv de la ziaristii acreditati la partid "cand si-a aranjat Nastase participarea la emisiune si cum", pentru ca, potrivit unor surse bine informate, Geoana a facut o criza de nervi in momentul in care l-a vazut pe rivalul sau la televizor vorbind de parca el ar fi fost presedintele

partidului. In consecinta, in seara urmatoare, si-a facut si Geoana loc in aceeasi emisiune, dar ca invitat "suplimentar", alaturi de un actual ministru, ceea ce a provocat zambete victorioase in jurul lui Nastase.