Cei mai sexy romani

Pana-n ’90 cuvantul "sexy" nu figura in vocabularul curent al romanilor. La cat de puritani ne educase comunismul, "sexy" era un cuvant cvasirusinos. Ce-i drept, am evoluat. Acum avem inflatie! Cel mai sexy cantaret, cel mai sexy actor, cel mai sexy politician, cel mai sexy profesor, cel mai sexy grasan, cel mai sexy politist (aici recunosc, am exagerat; prostia nu prea e sexy)…

Economia de piata imi da voie sa imping lucrurile mai departe: cea mai sexy sticla de suc, cea mai sexy bormasina, cea mai sexy piulita, dar mai ales cel mai sexy 4X4. Vreau sa spun, de fapt, ca suntem invadati de acest cuvant, al carui sens nu prea stim sa-l definim. In schimb, apelam la el, mai ceva ca la apa si sapun (cine le foloseste, bineinteles).

In fond si la urma urmei, ce inseamna "sexy"? Dictionarul Explicativ al Limbii Romane ne da urmatoarea "traducere": "(Despre oameni) cu sexapil; (despre filme, publicatii etc.) cu caracter erotic". Ne-a lamurit bustean! Ce-o fi insemnand "sexapil"? La asemenea explicatie, asemenea intelegere. Nu-i de mirare ca oamenii fac confuzii.

Sondajul realizat de CURS la cererea noastra a scos in evidenta lucruri de mare mirare: Irina Loghin a iesit "Cea mai sexy cantareata", Mona Musca – "Cea mai sexy femeie-politician", Florin Piersic – "Cel mai sexy actor" sau Stela Popescu – "Cea mai sexy actrita". Concluzia acestei… confuzii este limpede: romanii confunda popularitatea cu "sexapilul".

de DANA ANDRONIE

Cei mai sexy pamanteni

Starurile hollywoodiene, cantaretele, fotomodelele sau fotbalistii celebri au declansat o adevarata isterie in toata lumea. Paparazii sunt pe urmele lor, obsedatii ii "vaneaza", admiratorii incearca macar sa ii atinga. Sexapilul a preluat puterea, iar fericitii care au fost inzestrati cu acest dar de la mama natura sunt adevarati idoli.

Frumusetea atrage frumusete, nu e nici o indoiala! De cand e lumea, zeci de cupluri celebre s-au facut si s-au desfacut. VIP-urile au cate doua-trei casatorii la activ si multe alte... legaturi, mai mult sau mai putin sentimentale. Tom Cruise a fost cu Nicole Kidman. Catherine Zeta Jones e cu Michael Douglas. Iar Angelina Jolie va fi, se pare, cu Brad Pitt.

Asadar, ar putea aparea si cel mai frumos copil de pe planeta!

FEMEIA FANTASTICA. Pentru romani, cea mai sexy femeie din lume... sunt doua: Angelina Jolie si Jennifer Lopez (fiecare are cate 10 procente). Angelina fascineaza prin buzele senzuale, iar J. Lo, cu-al ei fund celebru, denumit "cel mai tare posterior din lume"! Bustul generos i-a rotunjit Pamelei Anderson...

veniturile, dar chiar si fara silicoane (caci, intre timp, si le-a scos), ea ramane pe podium. Urmeaza frumusetea mioritica Andreea Marin, secondata, la egalitate, de Britney Spears si Madonna. Fosta "virgina a Americii" si "the material girl" au socat lumea cand s-au sarutat languros. Iar Sharon Stone, cu acea scena din "Basic instinct", si-a asigurat succesul erotic.

MODELE. Stilistii au apreciat ca perfectiunea are un nou nume: Catherine Zeta Jones. Iar Claudia Schiffer e considerata un adevarat model. Kylie Minogue, rasfatata presei de pretutindeni, este, conform sondajului, la fel de sexoasa ca Nicoleta Luciu. Na! Doar c-a noastra-i mai generoasa. La bust. Si cu mult mai tanara. Dupa Lucioasa vine Sophia Loren.

Cu siguranta, unii au votat varianta din tinerete si trebuie sa le spunem ca vedetele nu mai arata... ca-n filme. "La Loren" are cum 70 de ani! Nici Demi Moore nu mai e provocatoarea din "Strip-tease", dar totusi a devansat-o pe "Usurpadora" Gabriela Spanic, pe frumusica Julia Roberts, pe lebada neagra Naomi Campbel sau pe diva roscata a Hollywodului, Nicole Kidman.

Ba chiar si pe "mujerele latine" Shakira si pe Thalia. Atentiune, atentiune! Brigitte Bardot, la varsta sa, e mai sexy decat Monica Barladeanu! Asta inseamna ca Bebe Mihaescu avea dreptate.

TINERETE FARA BATRANETE. Parerile romanilor coincid cu ale celor de-afara. Dovada faptul ca divele trecute de prima tinerete sunt considerate cele mai sexy. Julia Roberts are 37 de ani, Nicole Kidman 37, Catherine Zeta Jones 36, in timp ce Kylie are 37. Sunt extrem de solicitate, castiga sume fabuloase si sunt nominalizate sau premiate in fiecare an. Anii multi nu inseamna deci batranete.

Sunt multe femei care, desi nu mai au 20 de primaveri, fascineaza prin dinamism si frumusete interioara. Exemplul clasic este Sophia Loren, prezenta "magnetica" datorita naturaletii. Emana o feminitate matura si are o personalitate ce straluceste. Astfel tineretea se prelungeste. Arata mai bine si sunt adevarate ispite.

Oamenii pot uita profesia, anumite aspecte sau alte detalii, insa niciodata o persoana care-l are pe "vino-ncoa".

"Am pus la punct o coregrafie mai mult decat indrazneata pentru ultimul meu videoclip, «La Tortura». Asa ca multa lume apreciaza dansul provocator. Numai ca in realiate sunt o fata super timida. Probabil cea mai timida persoana din lume"

Shakira, cantareata

"Sunt pasionala. Cand ma dedic cuiva, o fac trup si suflet. Imi place sa cred ca sunt o persoana foarte sexuala, care iubeste pe cineva indiferent de ce sex este. Daca maine m-as indragosti de o femeie, n-as sta sa despic firul in patru. Mi s-ar parea cel mai firesc lucru din lume"

Angelina Jolie, actrita

Care este femeia cea mai atractiva fizic (sexy) din lume?

Kylie Minogue a obtinut doar 3%. Frumoasa cantareata, careia i se mai spune si "Rose", a declarat ca Brigitte Bardot a influentat-o in alegerea noului ei look.

1% din subiecti cred ca sotia lor este cea mai atractiva femeie din lume! Haida, haida, dragi cititori! Se poate sa nu fi auzit de Nicoleta Luciu? Sau era nevasta langa voi cand ati raspuns?!

25% au votat "Altcineva", sub 1% fiecare, iar 59% n-au avut nici o opinie. De ce oare?

CINE-S DON JUAN-II LUMII

"Inalt si frumos ca Bradul" este expresia preferata a romancelor. Ca Brad Pitt-ul, desigur! Care se situeaza pe primul loc in inimile compatrioatelor noastre. El a fost ales, in anul 2000, de numeroase publicatii straine drept cel mai sexy actor in viata. Chiar daca nu e tocmai genul de familist, Tom Cruise e pe locul doi.

Urmeaza idolul mamelor noastre, cel care a ridicat vanzarile la cojoace in Romania, nimeni altul decat Alain Delon. Apoi "El Conquistador" (Cuceritorul) Antonio Banderas. Latino-loverul a facut o multime de femei sa ofteze dupa el. Pe locul cinci in lume, conform sondajului, se afla Mircea Radu! Care e la egalitate cu Richard Gere (fiecare are cate patru procente).

Actorul belgian Jean Claude Van Damme, sau mai bine-zis culturistul si practicantul de kickboxing, i-a luat-o doar cu putin inainte solistului portorican Ricky Martin.

Pachetul de muschi Arnold Schwarzenegger a castigat de mai multe ori titlurile de Mr. World si Mr. Univers si, recent, functia de guvernator.

Si acum urmeaza surpriza: Bill Clinton este mai sexy decat David Beckham! Bine ca Bill n-a fost presedintele Romaniei, ca mare dezmat ar mai fi fost la Cotroceni! Beckham a devenit ulterior ceea ce se numeste "metrosexual", adica un barbat cochet ca o femeie. In urma cu cativa ani, nimeni nu s-ar fi gandit la una ca asta, si totusi Enrique Iglesias si-a lasat in urma celebrul tata.

Iglesias Jr e un baiat frumusel si talentat pe deasupra. Chiar si ranit, caci o femeie l-a atacat recent si l-a taiat pe fata cu un ciob de sticla, Leonardo di Caprio tot sexy e. Dar aceasta nefericita intamplare i-a cam... scufundat corabiile starului din Titanic.

Seducatorul Michael Douglas l-a devansat pe Rocky sau Rambo, cum vreti sa-i spuneti lui Sylvester Stalone. Si, bomba sondajului, Adrian Mutu e la fel de sexy ca un Piersic! Florin Piersic.

Daca George Clooney e visul femeilor de prin alte parti ale lumii, la noi a dat-o-n bara. Probabil, din cauza ca a refuzat un rol fiindca se considera prea frumos pentru a interpreta personajul respectiv. Prin urmare, a fost sanctionat de romance si trimis la coada clasamentului.

O fosta iubita a actorului spunea ca George e un amant exceptional, dar e prea imatur pentru a fi in stare sa pastreze o relatie. Mel Gibson, Orlando Bloom, Robert de Niro si Steven Seagal incheie plutonul barbatilor sexy. Vorba celor de la Divertis: "Da’ mai lasa-ma, Rafiro, cu Pacino si De Niro!". Acum moda s-a schimbat. Pitt este cel adorat.

Care este barbatul cel mai atractiv fizic (sexy) din lume?

Bill Clinton este singurul (fost) sef de stat sexy! Ex-presedintele Statelor Unite a obtinut 2% si e pe locul 10.

La coada clasamentului au ajuns Mel Gibson, Orlando Bloom, Robert de Niro si Steven Segal.

Nici macar 1% dintre romance nu si-au votat sotul! 33% au gasit alti barbati pe care-i considera sexy, sub 1% fiecare. 62% nu au avut nici o opinie. Asta inseamna ca nu le intereseaza deloc aspectul fizic al partenerilor?

Catalina Iancu