Business Objects a anuntat recent faptul ca a intrat intr-o formula definitiva de achizitionare a companiei private SRC Software, furnizor de aplicatii pentru planificare financiara si management al performantei.

Achizitia se constituie intr-o tranzactie cash de aproximativ 100 milioane dolari si se asteapta ca aceasta sa creasca profitul Business Objects dupa cum spun unele studii US GAAP incepand cu primul trimestru al anului 2006. Achizitia va fi definitivata in al treilea trimestru al anului 2005.

SRC Software este furnizor de produse pentru planificare financiara si management al performantei, oferind bugetare integrata, planificare, consolidare si sisteme de raportare. Compania are mai multe de 1.200 clienti in toata lumea.

SRC Software este un partener vechi al Business Objects, oferind pietei de profil solutii de planificare strategica, previzionare, planificare a capitalului, bugetare, planificare a vanzarilor si compensatiilor si consolidare.

Produsele de management al performantei de la SRC Software sunt integrate in BusinessObjects XI acest lucru oferind o vizibilitate ridicata pentru toate departamentele si zonele functionale in cadrul celei mai sigure platforme de BI.

In plus, ca rezultat al acestei fuzionari, utilizatorii pot acum sa integreze si Microsoft Office pentru a spori puterea Business Intelligence si astfel, planificarea informatiilor sa atinga noi cote de performanta.