Biroul Permanent National al PD s-a intrunit luni la Bucuresti sub presedintia lui Emil Boc pentru a-si evalua ministri din cabinetul Tariceanu. La incheierea lucrarilor Emil Boc a declarat ca s-a hotarat ca luna viitoare toti ministri democrati sa prezinte rapoarte asupra activitatii lor.

Rezultatele analizei ii vor fi utile premierului Calin Popescu-Tariceanu in cazul in care acesta va decide sa faca o remaniere guvernamentala.

Emil Boc a mai declarat ca PD prefera in locul coabitarii cu PSD un guvern minoritar. El a precizat ca atunci cand vorbeste de coabitare cu PSD se refera la mentinerea reprezentantilor fostului partid de guvernamant in fruntea celor doua camere parlamentare, dar si la pastrarea acestora la nivelul serviciilor deconcentrate ale Guvernului in teritoriu.

Biroul Permanet i-a mandatat pe reprezentantii PD din cadrul organelor de conducere ale Aliantei D.A. si ale coalitiei guvernamentale sa sustina schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, "prin modificarea Regulamentului si prin votul Coalitiei care conduce in acest moment Romania".

In cadrul Biroului Permanent s-a discutat despre modificarea legislatiei privind sefii serviciilor deconcentrate care sa fie angajati cu contract de management si sa nu mai fie functionari publici.

Biroul Permanent a hotarat numirea lui Vasile Blaga in functia de presedinte a filialei Bucuresti a partidului inlocuindu-l pe Adriean Videanu care mai detine o functie in partid.