Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, grupul britanic Vodafone Group Plc a anuntat luni ca in primul trimestru al exercitiului fiscal curent si-a majorat numarul de clienti cu 4,1 milioane, inregistrand, de asemenea, performante puternice in special pe pietele din Spania si Italia, informeaza Reuters.

Vodafone a reusit astfel sa depaseasca estimarile analistilor, care mizau pe o crestere trimestriala a numarului de clienti cu aproximativ 3,1 milioane.

Incluzand insa si cei aproximativ sase milioane clienti pe care Vodafone i-a castigat prin preluarea operatorilor de telefonie Oskar Mobil si Mobifon, in prezent compania britanica are 165 de milioane abonati.

In plus, Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa cifra de afaceri, a precizat ca venitul anual per utilizator /Arpu - Annual Revenues per User/ a crescut pe pietele din Spania si Italia, dar a scazut in Marea Britanie, Germania si Japonia.

Astfel, in Spania, Arpu a crescut de la 414 euro in 2004 la 421 euro in 2005, similar in Italia, unde a crescut de la 359 euro la 360 euro.