Guvernul Tariceanu refuza sa raspunda unei solicitari a Institutului de Politici Publice (IPP), care a cerut, in baza Legii privind accesul la informatii publice, contractele incheiate de executivul precedent cu firmele Bechtel, Vinci si EADS. "Clauzele de confidentialitate in contractele de achizitii publice sunt nule", a declarat Adrian Moraru, director executiv al IPP.

Moraru a spus ca este convins ca IPP va castiga insa procesul pe care l-a intentat Executivului, pentru nerespectarea prevederilor Legii privind accesul la informatiile publice. PD si PNL au criticat, in perioada in care se aflau in opozitie, aceste contracte. Toate aceste contracte au fost incheiate prin incredintare directa.

Acum o luna, Guvernul Tariceanu a discutat o informare clasata ca secret de stat in care se arata, printre altele, ca, prin contract, Bechtel nu este obligat sa-si justifice cheltuielile, firma prezentand, Guvernului roman, notele de plata fara nici o justificare, a afirmat un membru al Executivului.