Serviciile de securitate italiene se afla in stare de alerta, dupa arestarea, de catre trupele americane de la Ramadi, a unui cetatean irakian, care a marturisit ca organizatia din care face parte pregateste atentate in Italia, relateaza cotidianul La Republica, citat de Mediafax.

Arestarea cetateanului irakian a avut loc pe data de 10 iulie, la Ramadi, unul dintre principalele centre ale rebelilor sunniti.

Barbatul, despre care serviciile de informatii americane afirma ca este „unul dintre locotenentii lui Abu Musab al-Zarqawi“, avea asupra sa diverse materiale descarcate de pe Internet, printre care si cateva fotografii din satelit ale capitalei italiene, Roma, inclusiv ale aeroportului international Leonardo da Vinci.

Fotografiile au fost transmise serviciilor de securitate italiene, impreuna cu o sinteza a interogatoriului cetateanului irakian. „Persoana capturata a recunoscut ca a participat la o reuniune militara, pentru organizarea mai multor atentate in Europa, cu precadere in Italia“.

Al-Qaeda a amenintat recent ca va lovi Italia, Danemarca si Olanda, din cauza prezentei lor in Irak. (I.R.)

Alerta la Roma

Un avion care efectua curse intre Ibiza si Roma a fost escortat in zbor pana la aterizare de un aparat de lupta F16 apartinand fortelor italiene, in urma unei alerte cu bomba. Aeroportul Ciampino de langa Roma a fost temporar inchis, duminica, pentru a permite aeronavei sa aterizeze, dar in urma controlului efectuat nu a fost gasit nici un dispozitiv exploziv.

Aterizarile si decolarile curselor de la aeroportul Ciampino-Roma, care este atat aeroport militar, cat si civil pentru zborurile charter la pret redus, au fost temporar suspendate, fiind redirectionate spre aeroportul Roma-Fiumicino.