Actionarii celor doua piete de capital vor decide la 3 august fuziunea, astfel ca Bursa de Valori si piata Rasdaq vor fi o singura piata pina la sfirsitul anului, daca procesul nu va fi contestat. Bursa va absorbi piata Rasdaq.

Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq ar putea avea loc pina la finele acestui an, actionarii urmind sa decida cu privire la aceasta operatiune in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor stabilita pentru data de 3 august, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache.

„Actionarii Bursei de Valori Bucuresti vor hotari in cadrul AGA, convocata pentru 3 august, aprobarea fuziunii BVB cu Rasdaq. Apoi, se va elabora un proiect de fuziune si se va declansa procedura propriu-zisa. Va fi fuziune prin absorbtie“, a declarat Farmache.

El a adaugat ca o estimare rezonabila pentru finalizarea procesului este sfirsitul anului, daca nu intervine contestarea fuziunii, care poate prelungi procesul.

Decisa la mijlocul anului trecut, unificarea celor doua piete era prognozata pentru jumatatea acestui an. Denumirea societatii de Bursa care va rezulta dupa fuziune va fi Bursa de Valori Bucuresti. Raportul de evaluare realizat de firma de consultanta KPMG a stabilit ca patrimoniul institutiei se ridica la 15 milioane de euro.

Repartizarea capitalul social se va face, gratuit, in cote egale, intre cele 68 de societati de servicii de investitii financiare, membrii ai Asociatiei Bursei de Valori Bucuresti.

Primul pas in procesul de unificare l-a reprezentat transformarea BVB din institutie de interes public in societate pe actiuni, inregistrarea la Registrul Comertului avind loc la mijlocul lunii iulie.