Vin si eu cu o intrebare: Theodor Stolojan n-are loc de munca? Din cate stiu, el este, inca, seful Departamentului de Analize si Strategii Economice si Sociale din cadrul Presedintiei.

Acesta pare a fi un serviciu cu norma intreaga, remunerat, unde ai carte de munca si, in mod normal, trebuie sa te prezinti in fiecare dimineata. Ba chiar sa stai si peste program, ca nu e totuna sa faci piulite sau sa il sfatuiesti pe presedintele tarii.

Mai mult decat atat, slujba respectiva este una de bugetar.

Theodor Stolojan e platit din banii contribuabililor sa-i ofere sefului statului - citez de pe site-ul Presedintiei - "solutii la problemele economice si sociale ale tarii, contribuind la respectarea Constitutiei, la buna functionare a autoritatilor publice si la realizarea functiei de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate". Clar.

Ei bine, de la inceputul acestei saptamani, consilierul prezidential Theodor Stolojan pare a fi in CFS (concediu fara salariu). El nu se mai duce la munca, la Cotroceni, ci se intalneste in fiecare zi, prin Capitala, cu liderii mai mici sau mai mari ai unui partid aflat la putere.

Ingrijorat, chipurile, de scaderea in sondaje a respectivului partid, angajatul Presedintiei se ofera sa se implice, sa contribuie la unitatea coalitiei guvernamentale si sa lupte neobosit (ca doar si-a revenit) impotriva principalului partid de opozitie.

Oare, intre timp, leafa-i merge? Oare seful lui stie ca "Stolo" chiuleste? I-o fi dat chiar el invoire? N-a observat nimeni lipsa de la Palat a unui consilier? Si-o fi dat demisia in alb? N-o fi nevoie, pe timpul verii, de "analize economice si sociale"? Te pomenesti ca-l vor da afara cu litera "i".

Intreb, nu dau cu parul: Presedintia Romaniei respecta Constitutia?