Primul ministru britanic, Tony Blair, a promis ca nu va ceda nici un pas in fata terorismului si a respins cu vehementa ideea ca implicarea Marii Britanii in razboiul din Irak ar fi condus la atentatele de la Londra.

El a spus ca radacinile terorismului sunt mult mai adanci si ca nu exista nici o justificare pentru actele de violenta comise de teroristi.

Tony Blair a facut aceste declaratii dupa intalnirea avuta cu liderii opozitiei - Michael Howard si Charles Kennedy - cu care a discutat despre inasprirea legislatiei anti-terorism.

Premierul Blair a fost in mod vizibil iritat de intrebarile jurnalistilor privind posibilitatea ca atentatele din Londra sa fi fost o consecinta a razboiului din Irak.

Este pur si simplu o prostie sa spui asa ceva - a declarat domnul Blair - intrucat extremistii folosesc orice scuza le sta la indemana pentru a-si justifica actiunile.

E momentul sa incetam sa mai spunem - ne dezgusta metodele lor, dar le intelegem cumva motivele. Sa fim clari: nu exista nici o justificare - a declarat Tony Blair subliniind ca atentatele sinucigase sunt de neacceptat indiferent unde sunt comise: in Israel, Londra, Egipt sau Statele Unite.

pe larg in BBC