Reporter: In ce relatii sunteti cu domnul Geoana?

Adrian Nastase: Exceptionale.

Pe o scara de la unu la zece, cat de bine comunicati?

Douasprezece, cred ca douasprezece ar trebui sa fie.

Deci comunicati telepatic?

Da. Suprarenal.

Aceste raspunsuri ironice au fost oferite de presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase ziaristilor curiosi sa afle daca exista un conflict cu presedintele partidului, Mircea Geoana, pe tema aparitiilor televizate.

Cei doi au avut luni, in sedinta Biroului Permanent National al PSD, un schimb de replici taioase, dupa ce Geoana i-a recomandat voalat lui Nastase sa nu mai participe la talk-show-uri, ci sa ii lase pe acei lideri ai partidului cu o cota de incredere ridicata in randul electoratului.

Intrebat daca exista un „razboi” intre el si presedinte pe tema aparitiilor televizate, Nastase a continuat cu ironiile: „Oricat de tare incercam sa aparem in acelasi timp, pe acelasi televizor, ar fi foarte greu si, de aceea, inevitabil, aparem pe televizoare diferite.

Situatia nu ma deranjeaza pentru ca am observat ca, in aceleasi zile, mai apar la televiziune si Bush, si Blair, fapt ce arata o competitie foarte mare”.

Presedintele executiv al PSD a recunoscut totusi, voalat, ca intre el si Geoana exista o serie de tensiuni, dar le-a catalogat drept „reasezari firesti, care intotdeauna sunt inevitabile dupa schimbari de conducere”. El a adaugat ca uneori consilierii de imagine „au idei diferite de strategie de imagine pentru sefii lor”.