Primul episod pentru debarcarea lui Omar Hayssam din pietele bucurestene pe care le controla s-a consumat, ieri, in Piata Amzei. Autoritatile locale ale sectorului 1 au evacuat firma Rio Bucovina Distribution, unde actionar majoritar era sotia lui Munaf, dupa ce Hayssam isi trecuse o parte din avere pe numele ei.

Prezent la evacuare, fratele lui Hayssam, Mucles Omar, a dat un spectacol pe cinste, fiind, in final, luat pe sus de politisti si incatusat. Mucles s-a opus cu vehementa politistilor si jandarmilor care venisera la evacuare, trantindu-se, practic, pe jos.

Evacuarea s-a facut in baza unei hotarari emise de Consiliul Local al Sectorului 1 in data de 22 iulie, care prevedea rezilierea unilaterala a contractului de asociere incheiat in anul 1999 - referitor la reconstructia, modernizarea si administrarea patrimoniului Pietei Amzei.

O data cu rezilierea contractului s-a dispus si evacuarea firmei Rio Bucovina Distribution din piata pentru neindeplinirea clauzelor contractului, care prevedea sa se plateasca drept chirie o parte din profit, dar nu mai putin de 3.600 $ lunar.

Firma nu a platit niciodata mai mult de aceasta suma, fapt pentru care s-a comandat un audit, autoritatile avand indicii ca asociatul ascunde profitul real. In plus, conform contractului, hala trebuia finalizata inca din anul 2001, dar lucrarile nu sunt gata nici pana in ziua de azi.

Georgiana BACIU , Liliana Nastase