Invitat in emisiunea lui Carol Sebastian, "Intrebarile Realitatii", de pe Realitatea TV, Adriean Videanu a spus ca Alianta nu renunta la ideea schimbarii conducerii celor doua Camere ale Parlamentului si ca are forta in acest moment de a o realiza. Desi nu a putu da un termen, Videanu spera ca in aceasta actiune sa le fie alaturi si Partidul Conservator.

Videanu apreciaza ca demisia Monei Musca, care este o personalitate, va afecta imaginea guvernului.

Parerea lui Traian Basescu ca unele lucruri sunt in neregula in Alianta cum ar fi decizia Coalitiei privind anticipatele si luare deciziei opuse de catre premier, este apreciata de Videanu ca fiind corecta. El a mai spus ca i se pare fireasca o interventie a presedintelui Basescu in cazul in care Alianta ar aluneca pe o panta primejdiosa.

In acelasi timp, primarul Capitalei a aratat ca au fost nenumarte cazuri in care a spus "nu" presedintelui Basescu.

Intrebat de Carol Sebastian daca in cazul marsului homosexualilor Traian Basescu l-a determinat sa-si schimbe atitudinea, Videanu a pus aceeasi placa, sustinand ca neaprobarea marsului s-a datorat unei probleme tehnice, lipsa jandarmilor. Ulterior, o data cu rezolvarea acestei probleme disparand si motivele care au condus la neaprobarea marsului.

Videanu a lamurit si problema conducerii PD-ului: politic partidul este condus de Boc dar practic este condus de Blaga si Videanu.

Primaria nu are capacitatea de a rezolva mai devreme de 8-9 ani problema caselor nationalizate. Videanu este constient de faptul ca in acest timp multi dintre cei care au solicitat sa fie reimproprietariti s-ar putea sa moara dar nu are solutii tehnice de rezolvare a crizei.

Intrebat de ce Aurel Pana a primit doar o sanctiune dupa jicnirile grave aduse celor de la "Cotidianul", Adriean Videanu a spus ca acesta si-a cerut scuze si nu se putea trece la sanctiuni mai dure.

I.B.