Tonomatul de vacanta. De la 10.00 la 11.30. Mamaia. TVR 2. Asta inseamna: desteptarea la ora 7.00, la 8.00 pe plaja, „trasul“ de decoruri din locatie in locatie. Emisie. Desfacerea decorurilor. Odihna.

Stat in cap

Inainte de Eurovision, am stat in cap. Am visat ca daca stau atirnat in studioul 5, de doi pe doi metri, in inceputul emisiunii si o sa vorbesc la Kiev cu Luminita Anghel, or sa cistige concursul. N-au cistigat, dar au luat locul trei. Experienta in timpul careia imi iesisera ochii din cap, imi venise tot singele in cap si mi-era greu sa-mi pastrez coerenta. Dar am reusit.

Cota de piata

TVR 2 este, in anumite momente, peste celelalte posturi de televiziune. In vacanta, cota noastra de piata a fost chiar de 24%.

Tonomatul

Bine, toti artistii erau obisnuiti la TVR sa le spui „ce bine cinti“, „ce frumoasa esti“, si noi am zis sa spunem exact ce simtim, ce credem. Le mai aratam cite o nota muzicala si ii intrebam ce este... ei spun sol la un fa... sau le punem sa cinte in direct si se ineaca.

Am incercat sa fiu spontan. Odata mi-a venit sa plec din studio, si am lasat-o pe Ana Maria, derutata si singura, in direct. Am venit intr-un tirziu si am inceput sa-i cint refrenul si am alunecat si am cazut in direct. Nu stia nimeni ce sa faca.

De ce TVR 2?

Aici am inceput, cu Trupa DP2, vreo 16 oameni. Vorbeam cite 5-6 oameni deodata. Vorbeam unii peste altii, iar cind nu mai puteam sa ne intelegem, ca sa ne afirmam ieseam in fata camerei. Atunci aveam parul lung. Il aveam pina la umeri atunci... era un vis de liceu, ascultam Nirvana. Am ramas consecvent TVR 2. Mai avem de facut aici cite ceva.

1 aprilie

Aveam doua domnisoare din Constanta, care voiau sa se lanseze, si le-am acreditat drept Andrelele. Au intrat si ele in joc foarte bine. Andreea Balan a intrat, indignata, in direct. Lumea chiar a crezut in reinfiintarea trupei Andre. Apoi, am zis ca ne-au dat cei de la TVR afara si trei sferturi de ora ne-am plins necazul, am prezentat cu ocazia asta audientele.

Dupa ce am jucat acest rol, am plecat la o bere cu colegii: au venit 3.000 de sms-uri cu „Jos cenzura“ si au sunat directorii din TVR. Am avut supersucces. La editia urmatoare a emisiunii, am pus un sunetist sa conduca emisiunea... confuzia s-a perpetuat. Numai idei din astea am avut...

Televiziunea, bat-o vina!

Ma opreste lumea pe strada, sau merg la farmacie si imi spune gardianul: dom’le, dar credeam ca esti mic si gras. Imaginea de pe ecran... uneori mi se pare ca nu am trecut cu adevarat dincolo de sticla, ca puteam mai mult. Treci de sticla fiind natural, sincer cu tine si cu ceilalti. Sa ai senzatia ca esti acasa, in bucatarie, in sufragerie.

Succesul

El a dat peste Andreea Marin. Peste mine nu a dat succesul. Uite, bucuria cea mai mare este aici, in Mamaia, cind vine cineva la emisiune si spune: „Sintem cazati la 2 Mai, dar am venit special, 60 de kilometri, sa te vedem“. Succesul meu se masoara in citiva zeci de kilometri, daca vrei.