Gigi Becali radia de optimism cu citeva ore inaintea meciului de miercuri seara, de la Dublin. "Batem fara probleme, doar am venit sa cuceresc Europa. Va fi 2-0 pentru noi", spunea patronul Stelei. La stadion a vazut intilnirea alaturi de MM Stoica si au fost momente in care a dat din cap a nemultumire.

Dupa joc a plecat furios de la arena Tolka Park. Cind a ajuns la hotel era deja trecut de miezul noptii. Jucatorii au urcat in camere sa doarma, iar el a ramas in hol, pe o capanea. Alaturi de el, MM Stoica, Virgil Becali, Valeriu Argaseala, Oleg Protasov si secundul Stefan Stoica.

Extrem de iritat, Gigi Becali a pus ambele picioare pe masa, spre stupefactia intregului personal al hotelului Burlington. "Imi bag p... in ei de irlandezi! Sa vedem ce or sa-mi faca daca stau asa! Ei m-au furat cu arbitrii la meci, acum le fac si eu o aroganta si stau cu picioarele pe masa lor", a strigat Gigi in gura mare.

Nervii lui Becali s-au revarsat apoi asupra lui Protasov, care statea impasibil la masa, ascultind vorbele patronului, traduse de MM. Gigi i-a reprosat antrenorului evolutia slaba a echipei, dar mai ales faptul ca l-a introdus prea tirziu pe Andrei Cristea.

"Trebuia sa-l bagi mai devreme! A jucat doar 10 minute, n-a putut face nimic intr-un timp asa scurt!", a tipat Becali.

Contre pina la 3:00 dimineata

Dupa ce Stefan Stoica a plecat din hotel, iesind afara sa vorbeasca la telefon, Gigi a avut o contra si cu MM. Patronul i-ar fi reprosat faptul ca a discutat o problema despre un jucator mai intii cu Protasov si apoi cu el. "Trebuia sa vorbesti cu mine, nu sa te duci la Oleg!", i-a zis apasat Becali.

Stoica a incercat apoi sa-l convinga ca n-a gresit si a apelat la Virgil Becali pentru a-l calma pe Gigi. Toata disputa verbala a durat pina tirziu in noapte, aproape de ora 3:00, in ciuda faptului ca ieri dimineata Steaua a decolat spre Bucuresti.

„Protasov va avea mari probleme cu Gigi. Patronul nu se poate abtine sa nu creeze scandal. Daca ar fi sa-i dau un sfat lui Oleg, acesta ar fi sa-l tina departe pe Becali de echipa”

Walter Zenga, declaratie data in urma cu doua saptamini

Nu s-au mai dus la restaurantul romanesc

In noaptea de miercuri spre joi, dupa meci, jucatorii, antrenorii si conducatorii erau asteptati la un restaurant cu specific romanesc din Dublin, al carui patron este un roman stabilit de 8 ani in Irlanda.

Totul era pregatit, Gigi Becali chiar platise totul dinainte, insa in cele din urma Steaua n-a mai ajuns, refuzul venind chiar din partea patronului. "Daca veneam, eu veneam sa ma simt bine. Dar acum sint nervos si foarte suparat ca n-am cistigat meciul", le-a spus Becali romanilor de la restaurant.

Contestat si la Dublin

Desi aparitia sa pe gazonul lui Tolka Park inainte de meci a atras aplauzele majoritatii suporterilor romani de la Dublin, Gigi Becali a fost si contestat. La peluza unde au fost postati fanii ros-albastrilor, citiva tineri au afisat un banner pe care scria "Steaua - Simbol, Beeh-aali - o rusine".

Aseara a fost iures la stadion

"Sint multumit. Important e sa ne calificam. Si o vom face, n-am nici o emotie", a spus Gigi Becali ieri, la sosirea din Irlanda. Apoi insa, patronul s-a dus la stadion impreuna cu echipa si i-a bagat in sedinta pe jucatori si pe antrenori.

"Ce echipa e asta? Eu am vrut sa cistig la Dublin, nu sa astept returul! Aveti toti cite o bila neagra de la mine! Vedeti ca poate nu va mai tin la Steaua", s-a rastit patronul catre fotbalisti si Protasov. Dupa discutia aprinsa din vestiar, Becali a plecat foarte nervos din Ghencea.

5 meciuri au trecut de cind Steaua nu a mai marcat in deplasare in cupele europene. Ultima oara s-a intimplat la Sofia, cu TSKA, scor 2-2, pe 30 septembrie 2004, cind au inscris Oprita si Paraschiv. De atunci au mai fost partidele cu Parma (0-1), Athletic Bilbao (0-1), Valencia (0-2), Villarreal (0-2) si Shelbourne (0-0)

„Cei de la Shelbourne nu ne vor rezista in Ghencea!”

Florin Lovin

„Irlandezii au jucat dur si in afara fazelor. Jucatorii mei trebuie sa-i astepte si, peste o saptamina, sa nu uite ce s-a intimplat la Dublin!”

Oleg Protasov

Cernea semneaza azi

Portarul Otelului, Cornel Cernea (29 de ani), a ajuns la un acord de principiu cu Steaua, cele doua parti intelegindu-se asupra conditiilor financiare ale contractului. Daca nu va mai interveni nici o problema de ultima ora, goal-keeperul va semna azi un angajament pe 3 sezoane cu ros-albastrii.

TRAGERE LA SORTI

Steaua nu e cap de serie

Ros-albastrii afla astazi cu cine vor pica in faza a treia eliminatorie (9/10 - 23/24 august), ultima inaintea grupelor Champions League, in cazul in care vor trece de irlandezii de la Shelbourne. Actiunea e programata la sediul UEFA de la Nyon (Elvetia) si incepe la 13:00, ora noastra.

Campioana Romaniei nu se numara printre cei 16 capi de serie, impartire efectuata pe baza coeficientilor cluburilor. Printre posibili adversari figureaza Manchester United, Inter, Ajax si Villarreal, dar sint evitati altii ca Sahtior, Betis sau Everton.

Potrivit regulamentului, nu se pot confrunta echipe din aceeasi tara, singura exceptie numindu-se Liverpool, care ar putea sa se dueleze cu concitadina Everton.

Capi de serie

FBK Kaunas (Lituania) / FC Liverpool (Anglia)

Manchester United (Anglia)

Inter Milano (Italia)

Panathinaikos Atena (Grecia)

Artmedia Bratislava (Slovacia) / Celtic (Scotia)

FC Villarreal (Spania)

Sporting Lisabona (Portugalia)

AS Monaco (Franta)

Ajax Amsterdam (Olanda)

FC Bruges (Belgia)

Anderlecht (Belgia) / Neftci Baku (Azerbaidjan)

Glasgow Rangers (Scotia)

Dinamo Kiev (Ucraina) / FC Thun (Elvetia)

Werder Bremen (Germania)

FK Rabotnicki (Macedonia) / Lokomotiv Moscova (Rusia)

Rosenborg Trondheim (Norvegia)

Nu sint capi de serie

Slavia Praga (Cehia)

Betis Sevilla (Spania)

FC Basel (Elvetia)

Wisla Cracovia (Polonia)

FC Udinese (Italia)

Partizan Belgrad (Serbia-Muntenegru) / Serif Tiraspol (Moldova)

Sahtior Donetk (Ucraina)

Malmo FF (Suedia) / Maccabi Haifa (Israel)

Everton Liverpool (Anglia)

FC SHELBOURNE (Irlanda) / STEAUA (Romania)

Dinamo Tbilisi (Georgia) / Brondby (Danemarca)

F91 Dudelange (Luxemburg) / Rapid Viena (Austria)

FK Tirana (Albania) / TSKA Sofia (Bulgaria)

Debrecen VSC (Ungaria) / Hajduk Split (Croatia)

Anorthosis Famagusta (Cipru) / Trabsonspor (Turcia)

Valerenga (Norvegia) / Haka Valkeakoski (Finlanda)

REZULTATE LIGA CAMPIONILOR

Turul 2 preliminar, prima mansa

Dudelange (Luxemburg) - Rapid Viena (Austria) 1-6

(Martine 9 - Lawaree 2, Akagunduz 3, 16, 64, S. Hofmann 6, Kienast 85)

Partizan Belgrad (Serbia-Muntenegru) - Serif Tiraspol (Moldova) 1-0

(Odita 63)

Malmoe FF (Suedia) - Maccabi Haifa (Israel) 3-2

(Osmanovski 34, D. Andersson 49 penalty, Mattisson 68 - Harazi 2, Colautti 45)

Rabotnicki (Macedonia) - Lokomotiv Moscova (Rusia) 1-1

(Nuhiji 11 - Sicev 90)

Artmedia Bratislava (Slovacia) - Celtic Glasgow (Scotia) 5-0

(Halenar 43, 76, 90, Vascak 57, Mikulici 78)

FC SHELBOURNE (Irlanda) - STEAUA (Romania) 0-0

KF Tirana (Albania) - TSKA Sofia (Bulgaria) 0-2

(Gai 88, Gligorov 90)

Debrecen (Ungaria) - Hajduk Split (Croatia) 3-0

(Bogdanovici 26, 38, Kerekes 57)

Partidele FBK Kaunas (Lituania) - FC Liverpool (Anglia) 1-3, Dinamo Kiev (Ucraina) - FC Thun (Elvetia) 2-2, Anderlecht Bruxelles (Belgia) - Neftci Baku (Azerbaidjan) 5-0, Dinamo Tbilisi (Georgia) - Brondby IF (Danemarca) 0-2, Anorthosis Famagusta (Cipru) - Trabzonspor (Turcia) 3-1, Valerenga (Norvegia) - FC Haka Valkeakoski (Finlanda) 1-0 s-au disputat marti.

Returul este programat pe 2/3 august.