Mircea Sandu a decis sa candideze din nou pentru functia de sef al FRF. Ieri, Comitetul Executiv a votat un Cod de Conduita in care se dau presei ordine ilare.

Dupa modelul Tariceanu, Mircea Sandu a decis sa puna capat jocului de-a demisia in care intrase acum citeva luni. Nasu’ a declarat ca va candida in continuare pentru presedintia FRF la alegerile din decembrie, deoarece are de finalizat o multime de proiecte initiate de el. Unul dintre cele mai importante este organizarea, la Bucuresti, a finalei Cupei UEFA in 2009, anul centenarului FRF.

Sandu avea pregatit un plan de rezerva, conform caruia, cu citeva saptamini inainte de alegeri, mai multi membri ai Adunarii Generale a FRF sa ii ceara sa candideze. Ieri, Mircea Sandu a condus un Comitet Executiv care a aprobat unul dintre cele mai ilare si aberante texte produse vreodata in interiorul miscarii fotbalistice: Codul de Conduita.

Ultimul capitol al bizarei polologhii da directive presei, care este indemnata „sa nu puna un accent exagerat pe incidente izolate sau comportamente nesportive in detrimentul unei abordari pozitive“. De asemenea, presei i se solicita „sa acorde atentie si activitatii juniorilor si sa inteleaga specificitatea diferitelor niveluri de practicare a fotbalului“.

Federalii se mai pling, de asemenea, de faptul ca presa nu este echidistanta fata de persoa-nele implicate intr-o disputa si cer „respectarea drepturilor si demnitatilor fiecarei persoane“. In contrapartida, cluburile sint atentionate sa tina la distanta presa de oficialii meciurilor, „pentru a nu le tulbura concentarea“.