Canicula din ultimele zile incepe sa faca victime. Temperaturile extrem de ridicate si disconfortul termic au afectat cel mai mult batranii si cardiacii. Liniile telefonice de la serviciile de ambulanta au fost incinse de mii de apeluri, iar sectiile de urgente ale spitalelor au fost supraaglomerate.

In timp ce oamenii cad pe strada din cauza caniculei, ambulanta din Capitala ajunge cu greu la solicitari din cauza traficului intens. Potrivit Mediafax, o persoana care suferea de o boala cronica a decedat ieri in Capitala din cauza caniculei. Cele mai multe victime s-au inregistrat insa in judetul Olt.

Serviciul Judetean de Ambulanta a anuntat ca au murit noua persoane, barbati, in varsta de peste 50 de ani. O femeie in varsta de 70 de ani si un barbat de 66 de ani au murit, ieri, in judetul Sibiu, dupa ce li s-a facut rau pe strada din cauza caldurii. (Adrian Bidilici)

Sauna in salile de operatie

Zeci de bacauani au cerut sprijin medical in ultimele zile din cauza caldurii toropitoare. La Spitalul Judetean Bacau, bolnavii sunt operati in conditii de sauna, la temperaturi de aproape 40 de grade Celsius. Salile nu sunt dotate cu aparate de aer conditionat, asa ca suferinta bolnavilor, dar si a medicilor este si mai mare.

Doar doua sali de operatie care au fost modernizate beneficiaza de aparate de reglat temperatura, dar in acestea nu pot fi operati toti bolnavii care ajung la spital.

Americanii de la Babadag au lesinat

Patru militari, doi romani si doi americani, au fost transportati de la Babadag la Spitalul Judetean din Constanta in mai mutin de 24 de ore dupa ce au acuzat diverse simptome. Drumul s-a facut cu elicopterele de asistenta si transport medical. Cel mai grav a fost cazul unei femei maior a armatei romane, care a lesinat ieri la pranz, iar dintre americani, un ofiter a facut o criza de diabet.

Ambulante suplimentare

Conducerea Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a suplimentat liniile de garda din cauza numarului mare de solicitari pe interventie aparute in ultimele zile, din cauza caldurii excesive, anunta Mediafax. Ovidiu Cismaru, directorul SAMB a precizat ca numarul solicitarilor a crescut cu aproape 20 la suta fata de zilele obisnuite.

Peste 45 de grade Celsius, in centrele oraselor

Orasenii sunt obligati sa suporte 10 grade in plus peste cele anuntate de meteorologi. Cauza este mediul in care traiesc, adica cel urban, unde asfaltul incins clocoteste aerul. In orasele mari, cladirile inalte si poluarea determina o crestere a temperaturilor aerului cu aproximativ 10 grade Celsius”, spune Teodora Cumpanasu, meteorolog de serviciu la ANM. (Miruna Olteanu)