Tantarii care au invadat Capitala in ultimele zile au ajuns motiv de disputa politica intre primarul pedist Adriean Videanu si PSD. Recenta declaratie a lui Videanu, potrivit careia insectele cu pricina vin din Ilfov, judet controlat de PSD, i-a facut pe pesedistii din Capitala sa se transforme in detectivi.

"Noi, cei din Bucuresti, ne-am interesat la Ilfov si autoritatile de acolo ne-au transmis ca (...) toata colonia de tantari din Ilfov este acolo, nu lipseste nici unul de la apel, cu atat mai mult femelele periculoase", a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici.

"Videanu ar trebui sa se hotarasca de unde vin acesti tantari si sa nu mai tina lectii de biologie cetatenilor", a spus Petrovici.

El considera ca edilii Capitalei nu ar trebui sa gaseasca explicatii de genul ca un tantar merge cu 12 km pe ora, pentru ca se risca sa se ajunga la situatia ca in manualele scolare sa apara probleme de genul: "Daca un tantar pleaca din Ilfov cu o viteza X, in cat timp ajunge la Primaria Capitalei?".

Miercuri, Adriean Videanu a dat vina pe autoritatile din Ilfov, care nu aloca fonduri pentru tratamente de combatere a acestor insecte.