Ministerul de interne din Italia a anuntat ca unul din cei patru suspecti principali in atentatele de la 21 iulie, a fost arestat la Roma.

Anuntul survine dupa ce politia din Londra a anuntat trei arestari importante pe care le-a facut vineri in raziile efectuate in vestul Londrei.

Un corespondent BBC a relatat ca printre cei trei arestati se afla si doi dintre cei patru suspecti principali de comiterea atentatelor esuate de la Londra, de pe data de 21 iulie: cel care a vrut sa arunce in aer un autobuz si cel care a incercat sa detoneze o bomba in metrou la statia Oval.

Cel de-al patrulea suspect principal a fost arestat miercuri la Birmingham.

Arestarile de la Londra

Arestarile s-au produs dupa o operatiune de amploare a politiei, in vestul Londrei. Reprezentantii politiei spun ca o serie de zone au fost securizate.

Operatiunea a implicat zeci de politisti, unii dintre ei inarmati, iar altii purtand masti de gaze.

Locuitorii din cartierul Nothing Hill spun ca au auzit o serie de impuscaturi si zgomote de mici explozii.

Scotland Yard-ul spune ca nu are cunostinta sa se fi folosit arme de foc.

Un martor ocular sustine ca politia a incercat sa negocieze cu un suspect aflat intr-un apartament din zona, in apropiere de locul in care unul din suspectii principali a fost vazut ultima oara pe camerele de supraveghere.

Politia spune ca a mai facut doua arestari si in gara de pe Liverpool Street, care a fost evacuata.

Unul din cei patru suspecti principali, considerat responsabil de una din incercarile de detonare a unei bombe pe 21 iulie, a fost arestat miercuri la Birmingham.