Declaratia de intentie a presedintelui Traian Basescu de a se implica in cazul in care Alianta PNL-PD schioapata a primit un raspuns politicos: multumim nu avem nevoie! Pentru BBC, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a mers insa putin mai departe. "Alianta ar putea deveni o amintire, placuta sau nu", a declarat el, citat de postul de radio.

"Presedintele republicii nu are dreptul in nici un caz, in nici un fel, in nici un chip, sa se implice in problemele politice ale Aliantei sau ale PNL. O implicare in bunul mers si in buna decizie ale partidelor politice, indiferent de decizie, buna sau proasta, domnul presedinte nu are dreptul sa aiba", a sustinut Hasotti.

NU E CRIZA. Chiar daca admite ca in Alianta sunt "unele dizarmonii", mai ales legate de posturile din administratia descentralizata. Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a declarat si el ca in Coalitia de guvernamant nu este criza, iar raportul de forte in Alianta D.A. nu este un subiect de actualitate. "Nu s-a pus si nu se pune in discutie relatia cu PC si cu UDMR.

Nu este criza, nu cred ca este cazul sa avem astfel de discutii. In Consiliul National de Coordonare, lucrurile sunt in ordine. In afara mai apar discutii", a declarat Nicolaescu.