Reprezentativa de polo a Romaniei va juca finala pentru locul 5 la Campionatele Mondiale de natatie de la Montreal. Echipa pregatita de Vlad Hagiu a invins cu 11-7 selectionata Rusiei, in semifinalele turneului pentru locurile 5-8. Golurile romanilor au fost marcate de Kadar (4), Bonca (2), Iosep (2), Musat, Georgescu si Radu.

PERFORMANTA. "Tricolorii" si-au luat in acest fel revansa, dupa ce ex-sovieticii ne-au invins in turneul de calificare de la Rio de Janeiro, obtinand biletele pentru Jocurile Olimpice de la Atena. Autor a doua goluri in partida cu rusii, Florin Bonca este de parere ca succesul romanilor se datoreaza faptului ca sunt uniti. "Suntem fericiti. Este un rezultat foarte important pentru Romania.

Pentru prima data dupa 27 de ani echipa noastra se regaseste printre cele mai bune sase formatii din lume. Rusia a fost puternica, dar si noi am jucat foarte bine", a spus Bonca dupa meci. In finala pentru locul cinci, Romania va intalni azi echipa Spaniei, care a trecut, cu scorul de 7-4, de reprezentativa Italiei. Pentru titlul mondial vor lupta Serbia-Muntenegru si Ungaria.

FLOREA, IN FINALA

Razvan Florea s-a calificat in finala probei de 200 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie de la Montreal. Inotatorul roman a obtinut al treilea timp din semifinale (1:58:03), fiind devansat doar de americanul Aaron Peirson (1:56:60) si de austriacul Markus Rogan (1:57:16). Razvan Florea este detinatorul medaliei olimpice de bronz in aceasta proba.

Anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Atena, el a fost intrecut de aceiasi doi inotatori. Finala probei de 200 metri spate s-a disputat azi-noapte.