Deputatul Adrian Miutescu, liderul PNL Arges a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va avea loc o remaniere in cel mult doua saptamani.

Potrivit deputatului Adrian Miutescu, remanierea se va realiza pe doua planuri: restrangerea numarului de ministere si schimbarea unor ministri si secretari de stat.

Miutescu a fost de parere ca vor fi schimbati Mircea Cinteza, ministrul Sanatatii, Sulfina Barbu, ministrul Mediului, Ionut Popescu, ministrul Finantelor, dar si Ene Dinga, ministrul Integrarii.

In opinia lui Adrian Miutescu, mai sunt si alti ministri a caror prestatie nu a fost la nivelul asteptarilor, mai ales in gestionarea crizei inundatiilor: Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor. “Si Codrut Seres a avut o prestatie slaba“, a declarat Miutescu.

Tot ieri, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat ca in cazul unei remanieri guvernamentale, nu se pune problema ca UDMR sa renunte la ministerele pe care le detine in prezent, dar ca este posibil ca Uniunea sa ceara ca ministrii delegati ai sai sa devina titulari de portofolii.

“Cred ca toti cei patru ministri isi fac bine meseria si nu se pune problema ca noi sa ii inlocuim cu alte persoane sau sa renuntam la ministerele pe care le conduc ei pentru alte ministere. E posibil insa sa cerem ca ministrii nostri delegati sa fie ministrii plini“, a spus Frunda.