Chiar daca Dana Razboiu isi retrage plangerea formulata impotriva sotului sau, fostul ministru al sanatatii, Ovidiu Branzan (foto), s-ar putea alege cu un dosar penal, ne-au declarat surse judiciare.

Potrivit Legii privind violenta in familie, printre initiatorii careia s-a numarat chiar celebrul sot bataus, „se poate incepe urmarirea penala si judecarea in instanta, la cererea victimei sau din oficiu, ori de cate ori exista probe sau indicii temeinice care dovedesc ca un membru al familiei a savarsit un act de violenta cauzator de suferinte fizice sau psihice asupra unui alt membru”.

Pe de alta parte, legea spune ca „aceste cazuri de violenta in familie trebuie supuse medierii la cererea partilor, mediere realizata de catre persoane specializate, prin consiliul de familie format din rude sau de catre mediatori autorizati. Acesta mediere nu opreste insa desfasurarea procesului penal sau aplicarea de sanctiuni pentru cei care au savarsit abuzuri”.

Prezentatoarea TVR Dana Razboiu a declarat pentru „Libertatea” ca isi retrage plangerea depusa la politie impotriva sotului sau. „Am actionat atunci cu impulsivitate, sub imperiul unor emotii negative puternice. Tot ce imi doresc acum este liniste, pentru a-mi creste copilul”, a sustinut aceasta.