La Campionatele Europene de caiac-canoe, gazduite de orasul polonez Poznan, Romania a prezentat un lot cu nume noi, dornice de afirmare, dar si cu sportivi cu mare experienta ca Florin Popescu sau Silviu Simioncencu. Impreuna, tricolorii care au participat la finalele CE, disputate in week-endul care tocmai s-a incheiat, au pastrat Romania in elita acestui sport.

Sambata a venit primul titlu european, adus de caiacul masculin, de doua persoane pe distanta de 1.000 de metri. Ionut Anghel si Marian Sevici, doi tineri de 23 de ani, au terminat cursa cu timpul de 3:12,417, fiind urmati pe podium de echipajele Ungariei si Germaniei.

Campioni de tineret si anul acesta, si anul trecut, Anghel si Sevici au reusit sa dea o lectie de caiac celor mai buni seniori ai Europei. Tot pe distanta de 1.000 de metri, echipajul de caiac patru, format din Marian Baban, Alin Anton, Florian Mada si Vasile Stefan, a cucerit argintul (2:51,015).

Ei au fost devansati de slovaci cu o secunda si au fost urmati pe podium de reprezentantii gazdelor la peste doua secunde diferenta. Echipajul omonim feminin a obtinut, de asemenea, o medalie. Florica Vulpes, Lidia Talpa, Mariana Ciobanu si Alina Platon au intrat in posesia bronzului, fiind intrecute de ambarcatiunile Poloniei si Germaniei.

Constantin Popa, Loredan Popa, Petre Condrat si Florin Mironcic, adica echipajul masculin de canoe patru, au luat tot medalia de bronz, tot in urma Poloniei si Germaniei. Ieri dimineata, in vistieria romaneasca au sosit noi trofee. Prezenti in sase finale din prima sesiune a zilei, tricolorii au mai urcat de doua ori pe podium. Mai intai, in urma finalei de caiac patru masculin.

Pe distanta de 500 de metri, Marian Baban, Alin Anton, Florian Mada si Vasile Stefan au coborat o treapta fata de cursa de 1.000 de metri. S-au multumit cu bronzul, dupa ce argintul a fost luat de slovaci, iar aurul de bielorusi. In urmatoarea finala din program, cea de canoe patru, revansa a fost luata.

Iosif Chirila, Florin Popescu, Loredan Popa si Silviu Simioncencu au facut ca tricolorul sa mai falfaie o data pe cel mai inalt catarg al bazei nautice de la Poznan. Ei au terminat cursa cu timpul de 1:33,057, fiind urmati de ambarcatiunile Poloniei si Germaniei.