"Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu si "Va, vis et deviens" de Radu Mihaileanu se numara printre cele zece filme prezente in competitia oficiala a Festivalului International de la Copenhaga, care se va desfasura intre 18 si 28 august, potrivit AFP.

Filmul lui Puiu a castigat in mai premiul sectiunii Un certain regard a Festivalului de la Cannes. "Va, vis et deviens", o productie franco-israeliana, a participat la Festivalul de la Berlin si va fi prezentat pentru prima data in Romania in deschiderea Festivalului International de Film "Marea Neagra", ce va avea loc intre 10 si 14 august.

De asemenea, doua lung-metraje si doua scurt-metraje romanesti au fost selectate la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Sarajevo, ce va avea loc intre 19 si 27 august, anunta Mediafax.

"Ryna", in regia Ruxandrei Zenide, participa in competitia de lung-metraje, in timp ce pelicula lui Cristi Puiu "Moartea domnului Lazarescu" va fi prezentata intr-o sectiune ne-competitiva, Regional OFF.

In aceeasi sectiune a fost inclusa si productia "Lost and Found", ce reuneste sase scurt-metraje ale unor regizori din fostul bloc comunist, inclusiv Cristian Mungiu. "Familia" de Sorin Damian se numara printre cele zece titluri din competitia de scurt-metraje.