Noul purtator de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a gafat ieri, in fata conducerii de partid, dupa ce a dat de inteles, intr-o conferinta de presa, ca functiile lui Vacaroiu si Nastase ar putea fi negociate cu Alianta D.A.

Intrebat daca PSD este dispus sa renunte la cele doua functii parlamentare pentru obtinerea unor sefii de comisii importante, Diaconescu a dat un raspuns ambiguu, care sugera faptul ca orice negociere este posibila.

La nici o ora, Nicolae Vacaroiu a dat un comunicat, prin care a spus ca nici vorba de asa ceva. Adrian Nastase n-a luat nici o pozitie publica, dar i-a transmis lui Diaconescu sa repare urgent greseala.

In a doua parte a zilei, purtatorul de cuvant a dat un comunicat in care a spus ca cele doua functii „sunt in afara oricaror negocieri”. Surse PSD spun ca la originea declaratiilor ambigue ale lui Diaconescu s-ar afla Mircea Geoana, care vrea sa-i traga presul de sub picioare lui Nastase.

Alte surse pesediste spun ca Geoana nu are nici un fel de implicare, iar Diaconescu ar lansa prin presa acest tip de informatii pentru ca vrea sa ocupe sefia Comisiei juridice din Senat.