Invitat la emisiunea lui Stelian Tanase, "Zece Fix", de pe Realitatea TV, Emil Boc a vorbit despre tensiunile din cadrul Aliantei, despre remaniere si despre proiectele in desfasurare ale Coalitiei. Evitand un raspuns decisiv, Emil Boc spune ca remanierea se face si nu se discuta si ca aceasta remaniere nu poate fi considerata sub nici o forma un surogat al anticipatelor.

Raspunzand intrebarii emisiunii "Se sparge sau nu Alianta?", Boc apreciaza ca Alianta este un proiect valabil si solid in care se lucreaza pe pozitii de egalitate. Este proiectul datorita caruia PNL-ul si PD-ul dar si Traian Basescu au ajuns sa conduca tara. Votul populatiei a fost dat pentru Alianta si nu poate fi vorba de o ruptura.

Desigur, exista si puncte de vedere diferite asupra unor probleme dar acestea nu impiedica functionarea eficienta a Aliantei. PD-ul nu a amenintat niciodata ca se va retrage din Alianta si va trece in opozitie. Chiar presedintele Traian Basescu a cerut pedistilor sa nu creeze o criza politica, a comentat Boc.

PD-ul nu agreeaza faptul ca premierul a renuntat la demisie dar ii respecta hotararea. Boc a recunoscut ca au fost ministri, membri PD, care au vrut sa se retraga din guvern in semn de protest fata de decizia lui Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat de analistul politic, Rodica Culcer, ce va face Alianta in cazul in care Partidul Conservator nu va vota alaturi de partenerii de Coalitie schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu din fruntea celor doua Camere, Boc a raspuns transant ca in acest caz PC va fi scos din cadrul Coalitiei. El accepta totusi ca un guvern minoritar ar putea fi un prim pas catre anticipate.

Rezultatul sondajului emisiunii arata ca doar 36% dintre telespectatori cred ca Alianta se va sparge in timp ce 64% si-au exprimat convingerea ca Alianta va continua in aceeasi formula.

I.B.