Traian Basescu a facut ieri citeva mutari extrem de spectaculoase, prin care a aruncat o noua umbra de indoiala asupra eficientei guvernului Tariceanu.

Venit la Palatul Victoria pe neasteptate, Basescu a anuntat, prin vocea Adrianei Saftoiu, ca unii ministri sint sub influenta grupurilor de interese. Basescu l-a mai asmutit si pe Boc la gitul lui Tariceanu, dupa care a anuntat ca pleaca in concediu.

Anuntul cel mai socant a fost, evident, cel privind posibila corupere a unor ministri de catre diversele grupuri de interese. O tema favorita a lui Basescu, aparuta in mai multe interviuri, a capatat luni o forma aproape concreta: exista ministri care calca strimb.

Chiar daca presedintele nu a facut nici o nominalizare, afirmatia nu i-a picat deloc bine lui Tariceanu, care a incercat sa pareze anuntind ca va cere rapoarte de la institutiile abilitate.

A doua lovitura data de Basescu a fost prin ricoseu. Emil Boc, fidelul sau, a declarat ritos ca „PD nu e o anexa a premierului”. Mai mult, Boc a reluat ideea anticipatelor, punindu-l pe Tariceanu intr-o postura extrem de delicata.

Si, in timp ce liberalii si democratii incepeau sa descilceasca itele unei zile in care Basescu a dictat din nou agenda, presedintele - venit la Palatul Victoria fara sa anunte pe nimeni - a plecat in concediu.