Compania de telecomunicatii Deutsche Telekom a achizitionat Austria’s Tele.ring pentru 1,3 miliarde de euro, au anuntat surse apropiate tranzactiei citate de Reuters.

Tranzactia pozitioneaza T-Mobile, operatorul de telefonie mobila al companiei Deutsche Telekom, pe locul secund pe piata austriaca, dupa Telekom Austria.

In acelasi timp, afacerea va conferi companiei germane posibilitatea de a elimina un competitor dur, campania agresiva practicata de Tele.ring avand un rol major in scaderea preturilor pe piata austriaca a telefoniei mobile.

„Tele.ring a fost cel mai agresiv operator din Austria, punct cheie pentru reducerea preturilor. Ceea ce inseamna ca preluarea Tele.ring de catre Deutsche Telekom ar diminua presiunile exercitate asupra companiei germane“, a afirmat Stefan Borscheid, analist marketing la banca germana WestLB.

Deutsche Telekom a castigat licitatia pentru operatorul austriac, in detrimentul unor fonduri private de investitii, dar si al companiei E.ON Ruhrgas, proprietara furnizorului roman de gaze naturale Distrigaz Nord.

Piata austriaca a telefoniei mobile are un volum de 8 milioane de clienti, dintre care 3,3 milioane sunt abonati ai operatorului Telekom Austria, T-Mobile va ocupa pozitia secunda cu 1,9 milioane de clienti, din care 900.000 de abonati provin din achizitionarea operatorului Tele.ring.